Україна наближається до можливості застосовувати власні ракети – головне зі звернення Зеленського

Увечері, 23 липня, президент Володимир Зеленський традиційно звернувся до українців і розповів про головні події доби.

Засідання Ставки і фронт

На засіданні Ставки були доповіді Головкома Сирського та начальника Генштабу Баргилевича щодо фронту.

“Наше завдання – всіма методами та всіма силами забезпечувати постійне ефективне ураження російських військ, їхньої логістики, їхніх значущих позицій не лише на фронті безпосередньо, а й по всій доступній глибині. Доступній нашій далекобійності. Ми працюємо з партнерами, щоб збільшити цей наш рівень захисту. Але поки рішення партнерів очікуємо, ми шукаємо свої рішення, свої варіанти дій. Ключове при цьому – наші дрони, наша гнучкість у застосуванні дронів”, – сказав глава держави.

За його словами, українське лідерство в цьому технологічному аспекті справді відчутне.

Ракетна програма

Зеленський запевнив, що українська ракетна програма має хорошу динаміку.

“Хоч це – важке завдання, але поступово ми наближаємося до можливості застосовувати свої ракети, а не лише покладатися на ракети в постачанні від партнерів”, – сказав він.

Міжнародна політика

Президент провів зустріч із державним секретарем Ватикану кардиналом Пароліном.

“Я дякую за цей сигнал. Це сигнал підтримки України, українців, нашого прагнення жити у власній державі та справді жити мирно. Ми цінуємо й те, що кардинал Паролін відвідав не тільки Київ – був ще в Одесі, Бердичеві, Львові. Бачив настрій наших людей, об’єктивні потреби цього часу. Ми обговорили, що саме може бути зроблене цього року, щоб наблизити справедливий мир для України”, – сказав глава держави.

Зеленський наголосив на важливості того, щоб Ватикан допоміг реалізувати Формулу миру – особливо те, що стосується звільнення полонених. 

Крім того, сьогодні керівник Офісу Андрій Єрмак говорив із Філом Гордоном, радником із питань національної безпеки віцепрезидентки США Камали Гарріс.

“Саме на рівні віцепрезидентки Америка брала участь у першому Саміті миру, і важливо, щоб не зменшувалася динаміка нашої спільної роботи заради справедливого миру. Усі наші партнери на всіх рівнях знають і знатимуть надалі, які перспективи є і що справедливий мир справді може бути повернутий якнайшвидше”, – підсумував Зеленський.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: 

Зеленський назвав головне завдання для ЗСУ 

Раніше президент Зеленський відповів, чи поступиться територією, аби зберегти життя людей.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *