Олімпійські ігри-2024 – день 10: результати виступів українців за 5 серпня

У понеділок, 5 серпня, на Олімпійських іграх-2024 в Парижі відбувся десятий змагальний день. З нашим партнером компанією Favbet стежимо та вболіваємо за українську олімпійську збірну.

Цього дня Україну на Олімпіаді представляли 9 спортсменів, з яких четверо претендували на медалі.

“Синьо-жовті” боролися за нагороди у кульовій стрільбі (Павло Коростильов), спортивній гімнастиці (Ілля Ковтун, Олег Верняєв) та веслувальному слаломі (Вікторія Ус).

У підсумку вдалося здобути одну медаль – гімнаст Ілля Ковтун завоював “срібло” у вправах на паралельних брусах.

Розповідаємо, хто з українських олімпійців змагався 5 серпня та які результати вони показали.

Результати виступів українців у десятий день Олімпіади-2024 (5 серпня)

Кульова стрільба. Малокаліберний пістолет, 25 м, фінал: Павло Коростильов зупинився поруч із п'єдесталом, посівши п'яте місце.

Стрибки у воду. 10-метрова вишка, одиночний турнір, кваліфікація: Софія Лискун не змогла пройти до півфіналу, посівши 25-те місце з результатом 253,1 бала. До півфіналу потрапили топ-18 спортсменок.

Легка атлетика. Біг на 400 м з/б, втішні забіги: Анна Рижикова пройшла до півфіналу, фінішувавши другою у своєму забігу з особистим рекордом сезону (54,95 секунди). Вікторія Ткачук не змогла пробитися до півфіналу (59,40 секунди).

Легка атлетика. Біг на 400 м, втішні забіги: Олександр Погорілко не пройшов до півфіналу, завершивши свій забіг третім з результатом 45,59 секунди.

Спортивна гімнастика. Паралельні бруси, фінал: Ілля Ковтун виборов “срібло”, набравши 15,500 бала. Олег Верняєв посів восьме місце з результатом 13,300 бала.

Боротьба. Вільна боротьба, до 68 кг: Тетяна Сова в 1/8 фіналу поступилася представниці Індії Ніші Ніші (4:6). Українка не зможе позмагатися у втішних сутичках за “бронзу”, оскільки її кривдниця не вийшла до фіналу.

Веслувальний слалом. Каяк-крос, чвертьфінал: Вікторія Ус не пройшла до півфіналу, фінішувавши третьою у своєму заїзді. До півфіналу потрапили топ-2.

Україну на ХХХIII літній Олімпіаді представляють 140 атлетів, які виступають у 23 видах спорту. Ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня.

За підсумками десятого змагального дня Україна має сім нагород на ОІ-2024: дві золоті, дві срібні та три бронзові. “Синьо-жовті” посідають 18-ту позицію в медальному заліку.

Усі найцікавіші події Олімпіади можна знайти в лінії українського ліцензійного букмекера Favbet.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *