Олімпійські ігри-2024 – день 14: результати виступів українців за 9 серпня

У п'ятницю, 9 серпня, на Олімпійських іграх-2024 в Парижі відбувається чотирнадцятий змагальний день. З нашим партнером компанією Favbet стежимо та вболіваємо за українську олімпійську збірну.

Цього дня Україну на Олімпіаді представляли 17 спортсменів, з яких п'ять претендували на нагороди.

9 серпня Україна виграла одну медаль. Людмила Лузан та Анастасія Рибачок завоювали “срібло” у веслуванні на каное-двійці на 500 метрів.

Крім того, борчиня вільного стилю Ірина Коляденко пробилася до фіналу та гарантувала Україні ще одну нагороду.

Розповідаємо, хто з українських олімпійців змагався 9 серпня та які результати вони показали.

Дивіться також: Олімпіада-2024: хто з українських спортсменів здобув медалі та скільки грошей вони заробили

Результати виступів українців у 14-й день Олімпіади-2024 (9 серпня)

Стрибки у воду. Стрибки з 10-метрової вишки, одиночний турнір, кваліфікація: Олексій Середа пройшов до півфіналу, посівши п'яте місце з результатом 479,45 бала. Півфінал та фінал відбудеться 10 серпня.

Художня гімнастика. Групове багатоборство, кваліфікація: Діана Баєва, Аліна Мельник, Марія Височанська, Валерія Перемета та Кіра Ширикіна відібралися до фіналу, потрапивши до топ-8. Фінал відбудеться 10 серпня.

Веслування на байдарках і каное. Каное-двійка, 500 м, півфінал: Людмила Лузан та Анастасія Рибачок пройшли до фіналу, фінішувавши третіми у своєму півфінальному заїзді (1:55.62 хвилини).

Боротьба. Вільна боротьба, до 62 кг: Ірина Коляденко в 1/8 фіналу здобула перемогу над Орхон Пуревдорж з Монголії (8:7), у чвертьфіналі здолала болгарку Біляну Дудову (7:3), у півфіналі здолала представницю Киргизстану Айсулу Тининбекову (9:2) та вийшла до фіналу, який відбудеться 10 серпня.

Боротьба. Вільна боротьба, понад 125 кг: Олександр Хоцянівський в 1/8 фіналу поступився грузину Гено Патріашвілі (0:11). Побореться 10 серпня за “бронзу” у втішних сутичках, оскільки Патріашвілі вийшов до фіналу змагань.

Веслування на байдарках і каное. Каное-двійка, 500 м, фінал: Людмила Лузан та Анастасія Рибачок завоювали срібну медаль, фінішувавши другими з результатом 1:54.30 хвилини.

Художня гімнастика. Особисте багатоборство, фінал: Таїсія Онофрійчук посіла 9-ту позицію з результатом 128,400 бала.

Брейкінг. Катерина Павленко зупинилася у чвертьфіналі, Анна Пономаренко не пройшла до чвертьфіналу.

Сучасне п'ятиборство. Олександр Товкай, Владислав Чекан не змогли пробитися до фіналу.

Артистичне плавання. Дует, технічна програма: Марина та Владислава Алексіїви посіли п'яте місце, набравши 260,4600 бала. Довільна програма відбудеться 10 серпня. Медалісти визначаться за сумою балів технічної та довільної програм.

Україну на ХХХIII літній Олімпіаді представляють 140 атлетів, які виступають у 23 видах спорту. Ігри в Парижі триватимуть до 11 серпня.

Після чотирнадцятого змагального дня Україна має одинадцять нагород на ОІ-2024: три золоті, чотири срібні та чотири бронзові. “Синьо-жовті” посідають 15-ту позицію в медальному заліку.

Усі найцікавіші події Олімпіади можна знайти в лінії українського ліцензійного букмекера Favbet.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *