Житло, власна справа, освітні гранти: Зеленський анонсував нові програми підтримки молоді

Від вересня запроваджується програма підтримки абітурієнтів, а також запрацює нова програма грантів на власну справу для українців і українок віком до 25 років.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час участі в Українському молодіжному форумі, повідомляє сайт ОП.

Президент повідомив, що вже є державні програми, які працюють і працюватимуть дедалі активніше в інтересах молоді, зокрема:

  • Перше. В чинній державній програмі “єОселя” буде передбачено для молодих українців і українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10% – уже восени має запрацювати відповідна програма. Це справді хороша іпотечна програма. В ній передбачено 3% річних для військових, лікарів, учителів, правоохоронців і 7% річних для інших категорій.
  • Друге. Вже з вересня запрацює нова програма грантів на власну справу для українців і українок віком до 25 років. Це створення або розвиток свого власного малого бізнесу. Ми починаємо з грантів у 150 тисяч гривень на перші проєкти. Всі деталі будуть представлені нашим урядом.
  • І третє. Освіта, освітні гранти. Теж із вересня запрацює програма підтримки абітурієнтів. Ми поступово з урядом будемо збільшувати наповненість коштами цієї та інших відповідних програм підтримки нашої, української, молоді”.

“Ми маємо робити все і для того, щоб підтримати українські спільноти у світі – дітей нашого народу, які зараз перебувають в інших країнах. Це чітке завдання для нашої держави, для всіх рівнів влади й також для громадських організацій України – підтримувати для нашого, українського, цвіту за кордоном освітній і культурний зв’язок з Україною”, – резюмував Зеленський.

Нагадаємо, що в Україні хочуть кардинально реформувати вищу освіту.

Читайте провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *