ЄС впроваджує нові підходи до боротьби з міграцією: ЗМІ дізнались, як це торкнеться українців

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн за два дні до саміту глав держав і урядів ЄС у Брюсселі представила новий план ЄС з десяти пунктів для боротьби з нелегальною міграцією. Цей план також передбачає зміни для українців.

 Про це повідомив телеканал RMF FM.

У листі до лідерів країн Європейського Союзу вона оголосила про “інноваційні способи” боротьби з нелегальною міграцією. Однією з пропозицій є створення центрів для мігрантів, які не мають права на притулок, за межами ЄС.

Ця ініціатива стала першою, яку підтримала Єврокомісія, зокрема Польща. Італія вже розпочала організацію таких центрів у Албанії.

Крім цього, президент Єврокомісії представила нові правила, які мають підвищити ефективність процесу повернення мігрантів без права на притулок до їхніх країн походження.

Фон дер Ляєн також зазначила, що одним з пріоритетів комісара з питань внутрішніх справ та міграції буде вирішення проблеми гібридних атак з боку Росії та Білорусі. Це передбачає укладання угод з авіакомпаніями, що виконують рейси до Мінська, а також введення більш суворої візової політики.

Крім того, плануються нові правила, що регулюють довгострокове перебування біженців з України, проте деталі поки що не розкриті.

Міграція буде однією з ключових тем на дводенному саміті лідерів ЄС, що відбудеться 17 жовтня в Брюсселі.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск має намір призупинити надання притулку нелегальним мігрантам.

Читайте також:

 
 
 
 
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *