Обов’язково дивіться на етикетку: виробники розповіли про п’ять факторів, які псують оливкову олію

За словами Скайлер Мейпс зі США, під час купівлі, зберігання і використання цього продукту треба уникати деяких речей.

Хоча оливкова олія – це дійсно універсальний продукт, який підходить для салатів, смаження і приготування різних страв, її дуже легко зіпсувати.

Скажіть пластику “ні”

Оливкову олію в пластиковому пакованні краще не купувати. Вона зазвичай коштує значно дешевше в супермаркетах. Річ у тім, що пластик не лише шкодить довкіллю, але й погіршує смак самого продукту.

Надто прозора тара не підходить

Ще одна важлива порада від Скайлер – не купувати оливкову олію в цілковито прозорих скляних пляшках. Пов'язано це з тим, що продукт дуже легко окисляється, якщо потрапляє під пряме сонячне проміння. Тому в такому пакованні оливкова олія набагато швидше стане гіркою.

Теплі місця – не найкраще зберігання

Мейпс також дала пораду про те, де потрібно зберігати оливкову олію, щоб продукт не зіпсувався. Вона вказує, що теплі місця, як-от біля мікрохвильової печі або плити, не підходять, тому що вона піддається впливу високих температур. Через це оливкова олія також швидше псується, її смак погіршується.

Звертайте увагу на етикетку товару

Під час купівлі оливкової олії в магазині завжди звертайте увагу на етикетку. Якщо там зазначено кілька різних джерел (країн), цей продукт буде не таким “чистим”. Часто виробники пишуть, що це олія з певного регіону Італії, а перевернувши пляшку, можна побачити, що там вказано аж чотири країни.

Великих брендів краще уникати

Скайлер переконана, що оливкову олію від великих брендів не варто купувати, тому що у невеликих компаній є більше можливостей контролювати дерева, на яких зростає урожай, і повністю весь процес створення олії.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *