Росіяни пруть з усіх боків: війську не вистачає нових людей і техніки на Запорізькому напрямку

За кількасот метрів від ворога тримають рубежі на Запорізькому напрямку піхотинці 65-ї окремої механізованої бригади ЗСУ. На воїнів постійно полюють російські безпілотники. Від них захисникам уже важче ховатися. Допомогти можуть потужні засоби радіоелектронної боротьби.

З піхотинцями вдалося поспілкуватися кореспондентці ТСН Кірі Овес.

Наче оскаженілі, цілодобово на наших піхотинців полюють ворожі безпілотники. Це Запорізький напрямок, який ворог щодня поливає вогнем. Швидко, в залишках лісосмуг захисники намагаються сховатися від ворожих очей. Така картина на позиціях — звична, каже воїн на псевдо “Рім”.

“Дрони ганяються за тобою, а ти тікаєш від них. Це літо гаряче було, дійсно гаряче літо”, — розповідає головний сержант взводу.

Сам він з Вінниці, брав участь в АТО. В повномасштабній війні на позиціях від початку. Нещодавно вийшов з Роботинського напрямку, де разом з побратимами тримав лінію фронту.

“Якщо тебе не буде, то вони туди зайдуть, вони так само десь на позиціях — 100, 150 метрів. Хлопці стоять на більш дальніх рубежах з антидроновими рушницями або включається окопний РЕБ, у кого він є, це теж дефіцит”, — каже військовий.

Здебільшого, каже, саме через ворожі безпілотники дістають поранення наші воїни. “Рім” і сам кілька місяців пролежав у лікарні після атаки дрона.

“Вже ф-ку на голову не скидають, я в травні був, за день, ну скільки, сім ф-ок. То я просто встигав падати. Скидають таке, що його не затушити не можна, або такий бабах, що дивишся – ти стоїш за 50 метрів і в тебе в голові загуділо, що ти впав. А що там, кому це впало на бліндаж”, — розповідає “Рім”.

Після лікарняного він повернувся до війська. А от на його побратима з Херсона на псевдо “Гайка” внаслідок мінометного обстрілу ще чекає тривала реабілітація.

“Хлопцям всім сказав, щоб швиденько лягли, а сам не встиг. Поки кричав, дістав поранення. Отримав я поранення о четвертій ранку, а витягували мене на вечір десь о дев’ятій”, — каже “Гайка”.

Більшість його рідних зараз теж на фронті, навіть 20-річний син воює на Херсонському напрямку.

Після реабілітації чоловік повернеться до війська. Каже, інакше не може, адже росіяни пруть з усіх боків і треба втримати лінію фронту.

Щоб битися і перемагати, війську не вистачає нових людей і техніки. Бійці просять про підтримку з тилу, наразі відкрили збір на засоби радіоелектронної боротьби, які стануть на заваді ворожим безпілотникам. А ще закликають чоловіків ставати на захист країни.

Нагадаємо, іноземні аналітики вважають, що українські Збройні сили будуть змушені залишити місто в Донецькій області, щоб уникнути оточення.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *