На сторінці kbrzak розповіли, як приготувати смачний французький десерт, який сподобається навіть тим, хто не їсть солодкого.
Інгредієнти:
Тісто:
- молоко – 190 мл
- вода – 190 мл
- масло – 150 г
- борошно – 225 г
- яйце – 7-8 шт.
Крем:
- жовтки – 6 шт.
- пудра цукрова – 60 г
- борошно – 60 г
- цукор – 60 г
- молоко – 600 мл
- вершки – 200 мл
Кюлі:
- полуниця – 300 г
- цукор – 60 г
- крохмаль кукурудзяний – 20 г
- гілочки мʼяти
- цедра лайма
Для карамелі:
- цукор – 100-150 г
Приготування:
- Для заварного тіста молоко, воду і масло доведіть до кипіння та додайте борошно. Заваріть тісто і залиште його трохи охолонути.
- По одному вмішайте в тісто яйця. Воно має падати стрічкою з лопатки.
- Для крему жовтки змішайте з цукровою пудрою і борошном.
- Молоко з цукром доведіть до кипіння.
- Додайте молоко для жовтків і ретельно все перемішайте.
- Вилийте все до сотейника і заваріть крем.
- Коли крем охолоне, додайте збиті вершки.
- За допомогою кондитерського мішка видавіть майбутні профітролі на пергамент і поставте до розігрітої 190°C духовки на 15 хвилин, а потім ще на 15-20 хвилин за температури 165°C.
- Для полуничного кюлі перебийте блендером полуницю з мʼятою і додайте цедру лайма. Прогрійте суміш, додайте цукор з крохмалем і заваріть усе.
- Наповніть профітролі кремом і кюлі.
- Для карамелі розтопіть цукор, вмочітьу нього профітролі та одразу формуйте основу крокембуша. Кожен наступний ряд має бути меншим за попередній.
Крокембуш – це вишуканий французький десерт, який можна легко приготувати вдома. Його неперевершений смак та ефектний вигляд неодмінно здивують ваших гостей, навіть тих, хто не є шанувальником солодкого.
Читайте також: