В Європі від нього відмовляються: що це за популярний в Україні продукт і чому він небезпечний

Чому в європейських країнах до вживання будь-яких страв з румбарбаром ставляться з максимальною обережністю? Вся річ у високій концентрації щавлевої кислоти, яка є основною причиною утворення каменів у нирках.

Накопичуючись в організмі, ця кислота здатна поступово збільшувати ризик нефролітіазу.

Лікарі рекомендують з обережністю ставитися до вживання румбарбару, особливо людям літнього віку або тим, хто вже страждає на будь-які захворювання нирок чи має діагноз сечокам'яної хвороби.

Не варто займатися самолікуванням, краще перед включенням румбарбару до свого раціону проконсультуйтеся з лікарем.

Попри те, що румбарбар містить велику кількість щавлевої кислоти, ця рослина також має й поживні речовини, зокрема калій, магній і вітамін С, які відіграють не останню роль у підтримці здоров'я.

Найбільше щавлевої кислоти є в листі румбарбару. Тому під час приготування страв рекомендується використовувати лише стебла. Спробуйте прислухатися до свого організму, щоб вчасно відчути неприємні симптоми.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *