Ніколи не кажіть “яєчко всмятку”: як правильно називаються страви з яєць українською

В нашій повсякденній лексиці побутує багато суржикових слів, про які ми навіть не здогадуємося. До таких лексем належать слова “глазунья” і “яєчко всмятку”. Відомий мовознавець Олександр Авраменко в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів, як правильно називати страви з яєць українською.

Як правильно назвати українською “яєчко всмятку” і “глазунья”

Мовознавець зазначив, що слово “яєчко” не слід вживати на позначення страви, адже це парна чоловіча статева залоза. Хоча досить часто можна почути, як кажуть про приготування “яєчка всмятку”. Краще говорити некруте чи рідке яйце, це страва, в якій жовток не став крутим.

Також Олександр Авраменко зазначає, що смажене яйце з рідким жовтком треба називати окатою яєчнею, а не “глазуньєю”. Бо жовток, який не змішаний з білком, нагадує око.

Читайте також:

З якого віку можна пити каву: що кажуть педіатри та дієтологи

Болгарський перець: чим корисний зелений, червоний, жовтий овоч, а кому краще його не їсти

Цим алкогольним напоєм не можна зловживати: він убиває печінку, нирки та мозок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *