Що приготувати на Різдво та Новий рік: добірка бюджетних рецептів

 Кожна господиня мабуть переймається  тим, що приготувати на Різдво та Новий рік, щоб і смачно було, і гості були задоволені. Навіть бюджетні страви можуть створити святкову атмосферу, ба більше, якщо їх рекомендує відома кулінарка і фудблогерка Лілія Цвіт.

Крекери з крабовими паличками 

Інгредієнти:

  • Крабові палички – 100 г

  • Крекери – 180 г

  • Плавлений сир – 1 шт.

  • Яйця – 2 шт.

  • Майонез – 2 ст. л

  • Часник – 2-3 зубчики

  • Кріп – 40 г

Приготування:

  • Відварити яйця на круто, почистити та натерти на маленькій терці.

  • Потерти плавлений сирок та крабові палички, додати до яєць.

  • Почистити і подрібнити часник, додати його до начинки, разом з майонезом. Ретельно перемішати суміш.

  • Промити і подрібнити кріп.

  • Викласти на половину крекерів по 1 ч. л. начинки, зверху накрити другим крекером та присипати з боків подрібненим кропом.

Салат “Соняшник”

Інгредієнти:

  • Курячі шлунки – 300 г

  • Огірки мариновані – 2 шт.

  • Картопля – 2-3 шт.

  • Цибуля – 1 шт.

  • Яйця – 3 шт.

  • Майонез – 150 г

  • Кукурудза – 150 г

  • Чипси – 50 г

  • Кріп – 20 г

Приготування:

  • Відварити курячі шлунки, а також картоплю та яйця.

  • Шлунки нарізати соломкою і викласти в миску, поставивши на неї тягар.

  • Цибулю почистити, подрібнити і висипати на шлуночки. Змастити тонким шаром майонезу.

  • Почистити відварену картоплю, нарізати її соломкою та викласти на майонез, знову змастити тонким шаром майонезу.

  • Огірок нарізати кружальцями, а яйця – кубиками.

  • Викласти порізаний огірок, додати майонез, а потім пересипати подрібненим яйцем.

  • Накрити посуд харчовою плівкою та поставити салат в холодильник на декілька годин перед подаванням.

  • Перед тим як їсти зверху викласти кукурудзу, а навколо страви — чипси та зелень.

Печінкові котлети

Інгредієнти:

  • Печінка – 300 г

  • Морква – 1 шт.

  • Цибуля – 1 шт.

  • Картопля – 1 шт.

  • Яйце – 1 шт.

  • Сметана – 2 ст. л

  • Борошно – 3 ст. л

  • Сухий часник – 0,5 ч. л

  • Сіль – 1 ч. л

  • Перець – 0,5 ч. л

Приготування:

  • Печінку помити та порізати на маленькі шматочки.

  • Моркву, цибулю та картоплю почистити та натерти на тертці та додати до печінки.

  • Розбити в печінкову масу яйце, всипати сіль, перець та сухий часник, додати борошно і сметану. Перемішати інгредієнти до однорідної консистенції.

  • Розігріти пательню з олією, викласти приблизно по 1-2 ст. л. маси на одну печінкову котлету. Смажити котлетки до золотистої скоринки.

  • Подавати котлети зі сметаною, прикрасивши зеленню.

Сало з картоплею на шпажках

Інгредієнти:

  • Картопля – 1100 г

  • Сало – 400 г

  • Олія – 5 ст. л

  • Сметана – 200 г

  • Коріандр – 2 ч. л

  • Копчена паприка – 1 ч. л

  • Свіжий часник – 3-4 зубчики

  • Сухий часник – 1 ч. л

  • Зелена цибуля – 20 г

  • Сіль – 2,5 ч. л

  • Перець – 0,5 ч. л

Приготування:

  • Картоплю добре помити та нарізати кружальцями завтовшки 1-2 см.

  • Покласти картоплю в глибоку миску, присипати сіллю, копченою паприкою, перцем, коріандром, сухим часником, полити олією.

  • Ретельно перемішати інгредієнти.

  • Сало нарізати скибочками. Почергово нанизувати картоплю та сало на шпажку.

  • Викласти шпажки на застелене пергаментом деко та випікати протягом  години в розігрітій до 200 градусів духовці.

  • Для приготування соусу помити та подрібнити цибулю, а часник очистити і пропустити через прес. Додати сіль, перець та сметану, перемішати соус та полити ним готову картоплю с салом на шпажках.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *