Чи потрібно промивати макарони холодною водою після варіння

Зварити макарони є одним з найпростіших способів приготування їжі. Однак навіть у такому простому процесі можуть виникати непорозуміння.

Одним із них є промивання макаронів холодною водою після їх приготування. Дехто не може уявити приготування пасти без цього процесу, водночас інші радять цього не робити.

Кухарі вказують, що головна умова, щоб макарони не злипалися – це використовувати більшу каструлю і більшу кількість води для їх приготування.

Промивання макаронів має сенс, щоб отримати пухку консистенцію, яку зручно використовувати для салатів. Також пасту можна промивати, якщо ви хочете отримати її у стані аль денте, однак готували занадто довго. Промивання в холодній воді швидко зупиняє процес готування, тому макарони не переваряться.

Крім того, за допомогою промивання пасти можна позбутися зайвого крохмалю в ній, що зробить її менш липкою.

В інших випадках заливати макарони холодною водою не завжди корисно, а в деяких випадках це може принести шкоду для страви, наприклад, коли ми до пасти додаватимемо соус. Завдяки крохмалю, який залишається в макаронах, страва матиме шовковисту та кремоподібну консистенцію.

Промивати макарони чи ні, залежить від конкретної страви та ваших уподобань. Це можна зробити, і іноді воно того варте. Однак немає сенсу щоразу промивати їх під холодною водою, і пропускання цього кроку не вважатиметься помилкою.

Раніше ми писали про те, скільки часу та як потрібно варити макарони, щоб вони не злипалися і були смачними.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *