Ревінь — це соковитий овоч. Сезон ревеню короткий, всього декілька місяців, тож дуже важливо не пропустити момент. В їжу використовують самі стебла рослини. Їхній колір варіюється від малинового до світло-зеленого.
Пироги, джем, салат, соус до мʼяса і навіть борщ — усе це можна приготувати з ревеню, а потім — з великою користю з’їсти.
Пропонуємо рецепти із ревеню, які не залишать байдужими нікого.
Йогуртовий кекс з ревенем
Кекс ніжний, м’який та соковитий. Готується дуже просто та швидко.
Інгредієнти:
-
3 яйця
-
150 г густого йогурту
-
165 г цукру
-
165 г вершкового масла
-
265 г борошна
-
1 чайна ложка розпушувача
-
1 чайна ложка ванільного цукру
-
300 г ревеню, порізаного на шматочки
-
дрібка солі
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
Приготування:
-
Масло, цукор, ванільний цукор та сіль збити декілька хвилин.
-
Додати по одному яйця, продовжуючи збивати
-
Додати йогурт, та розмішати на низьких обертах
-
Змішати борошно та розпушувач, вмішати міксером до однорідності
-
Обережно вмішати ревінь і викласти тісто у форму, застелену пергаментним папером
-
Випікати при температурі 180ᵒС 1 годину
Джем з ревенем та бананом
Інгредієнти:
-
800 г ревеню
-
1 кг цукру
-
2 банани
-
сік половинки лимона
Приготування:
-
Ревінь нарізати кубиками
-
Банан також порізати або розім’яти виделкою
-
Змішати з цукром та лимонним соком, поставити на вогонь і варити 10-15 хвилин
Полуничний компот з ревенем
Цей простий компот є ідеальним способом використати стиглі ягоди та ревінь. Лише 25 хвилин, а корисний та смачний напій буде освіжати вас ще кілька днів.
Оскільки полуниця — ніжний фрукт, який погано зберігається, треба дотримуватись певних правил. Наприклад, промити (не замочувати) ягоди варто безпосередньо перед використанням.
Інгредієнти:
-
Полуниця 500 г
-
Ревінь 200 г
-
Цукор 130 г
-
Вода 3 літри
Раніше ми писали, як замаринувати редиску. Рецепт читайте у новині.