Мода на ревінь: три страви із весняного овочу

Ревінь — це соковитий овоч. Сезон ревеню короткий, всього декілька місяців, тож дуже важливо не пропустити момент. В їжу використовують самі стебла рослини. Їхній колір варіюється від малинового до світло-зеленого.

Пироги, джем, салат, соус до мʼяса і навіть борщ — усе це можна приготувати з ревеню, а потім — з великою користю з’їсти.

Пропонуємо рецепти із ревеню, які не залишать байдужими нікого.

Йогуртовий кекс з ревенем

Кекс ніжний, м’який та соковитий. Готується дуже просто та швидко.

Інгредієнти:

  • 3 яйця

  • 150 г густого йогурту

  • 165 г цукру

  • 165 г вершкового масла

  • 265 г борошна

  • 1 чайна ложка розпушувача

  • 1 чайна ложка ванільного цукру

  • 300 г ревеню, порізаного на шматочки

  • дрібка солі

Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

Приготування:

  • Масло, цукор, ванільний цукор та сіль збити декілька хвилин.

  • Додати по одному яйця, продовжуючи збивати

  • Додати йогурт, та розмішати на низьких обертах

  • Змішати борошно та розпушувач, вмішати міксером до однорідності

  • Обережно вмішати ревінь і викласти тісто у форму, застелену пергаментним папером

  • Випікати при температурі 180ᵒС 1 годину

Джем з ревенем та бананом

Інгредієнти:

  • 800 г ревеню

  • 1 кг цукру

  • 2 банани

  • сік половинки лимона

Приготування:

  • Ревінь нарізати кубиками

  • Банан також порізати або розім’яти виделкою

  • Змішати з цукром та лимонним соком, поставити на вогонь і варити 10-15 хвилин

Полуничний компот з ревенем

Цей простий компот є ідеальним способом використати стиглі ягоди та ревінь. Лише 25 хвилин, а корисний та смачний напій буде освіжати вас ще кілька днів.

Оскільки полуниця — ніжний фрукт, який погано зберігається, треба дотримуватись певних правил. Наприклад, промити (не замочувати) ягоди варто безпосередньо перед використанням.

Інгредієнти:

  • Полуниця 500 г

  • Ревінь 200 г

  • Цукор 130 г

  • Вода 3 літри

Раніше ми писали, як замаринувати редиску. Рецепт читайте у новині.