Кожна господиня мабуть переймається тим, що приготувати на Різдво та Новий рік, щоб і смачно було, і гості були задоволені. Навіть бюджетні страви можуть створити святкову атмосферу, ба більше, якщо їх рекомендує відома кулінарка і фудблогерка Лілія Цвіт.
Крекери з крабовими паличками
Інгредієнти:
-
Крабові палички – 100 г
-
Крекери – 180 г
-
Плавлений сир – 1 шт.
-
Яйця – 2 шт.
-
Майонез – 2 ст. л
-
Часник – 2-3 зубчики
-
Кріп – 40 г
Приготування:
-
Відварити яйця на круто, почистити та натерти на маленькій терці.
-
Потерти плавлений сирок та крабові палички, додати до яєць.
-
Почистити і подрібнити часник, додати його до начинки, разом з майонезом. Ретельно перемішати суміш.
-
Промити і подрібнити кріп.
-
Викласти на половину крекерів по 1 ч. л. начинки, зверху накрити другим крекером та присипати з боків подрібненим кропом.
Салат “Соняшник”
Інгредієнти:
-
Курячі шлунки – 300 г
-
Огірки мариновані – 2 шт.
-
Картопля – 2-3 шт.
-
Цибуля – 1 шт.
-
Яйця – 3 шт.
-
Майонез – 150 г
-
Кукурудза – 150 г
-
Чипси – 50 г
-
Кріп – 20 г
Приготування:
-
Відварити курячі шлунки, а також картоплю та яйця.
-
Шлунки нарізати соломкою і викласти в миску, поставивши на неї тягар.
-
Цибулю почистити, подрібнити і висипати на шлуночки. Змастити тонким шаром майонезу.
-
Почистити відварену картоплю, нарізати її соломкою та викласти на майонез, знову змастити тонким шаром майонезу.
-
Огірок нарізати кружальцями, а яйця – кубиками.
-
Викласти порізаний огірок, додати майонез, а потім пересипати подрібненим яйцем.
-
Накрити посуд харчовою плівкою та поставити салат в холодильник на декілька годин перед подаванням.
-
Перед тим як їсти зверху викласти кукурудзу, а навколо страви — чипси та зелень.
Печінкові котлети
Інгредієнти:
-
Печінка – 300 г
-
Морква – 1 шт.
-
Цибуля – 1 шт.
-
Картопля – 1 шт.
-
Яйце – 1 шт.
-
Сметана – 2 ст. л
-
Борошно – 3 ст. л
-
Сухий часник – 0,5 ч. л
-
Сіль – 1 ч. л
-
Перець – 0,5 ч. л
Приготування:
-
Печінку помити та порізати на маленькі шматочки.
-
Моркву, цибулю та картоплю почистити та натерти на тертці та додати до печінки.
-
Розбити в печінкову масу яйце, всипати сіль, перець та сухий часник, додати борошно і сметану. Перемішати інгредієнти до однорідної консистенції.
-
Розігріти пательню з олією, викласти приблизно по 1-2 ст. л. маси на одну печінкову котлету. Смажити котлетки до золотистої скоринки.
-
Подавати котлети зі сметаною, прикрасивши зеленню.
Сало з картоплею на шпажках
Інгредієнти:
-
Картопля – 1100 г
-
Сало – 400 г
-
Олія – 5 ст. л
-
Сметана – 200 г
-
Коріандр – 2 ч. л
-
Копчена паприка – 1 ч. л
-
Свіжий часник – 3-4 зубчики
-
Сухий часник – 1 ч. л
-
Зелена цибуля – 20 г
-
Сіль – 2,5 ч. л
-
Перець – 0,5 ч. л
Приготування:
-
Картоплю добре помити та нарізати кружальцями завтовшки 1-2 см.
-
Покласти картоплю в глибоку миску, присипати сіллю, копченою паприкою, перцем, коріандром, сухим часником, полити олією.
-
Ретельно перемішати інгредієнти.
-
Сало нарізати скибочками. Почергово нанизувати картоплю та сало на шпажку.
-
Викласти шпажки на застелене пергаментом деко та випікати протягом години в розігрітій до 200 градусів духовці.
-
Для приготування соусу помити та подрібнити цибулю, а часник очистити і пропустити через прес. Додати сіль, перець та сметану, перемішати соус та полити ним готову картоплю с салом на шпажках.
Читайте також: