Тимчасові відключення світла можливі: яка ситуація на українських АЕС

Після ремонту у робочий режим введені 9 реакторів українських атомних станцій. Всі – окрім окупованої ЗАЕС. Атомники достроково завершили масштабну ремонтну кампанію і активно тренуються протидіяти воєнним загрозам. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Олени Шворак.

До сезону холодів, зважаючи на торішні події, енергетики готувалися дуже серйозно. На ремонт мобілізували весь персонал станцій. Запчастини, які раніше купували у країни-агресора, навчилися робити самостійно.

“Це кінець монополії Росії на ринку виробництва палива для реакторів радянської конструкції”, – каже президент “Енергоатому” Петро Котін. 

Ремонтну кампанію на енергоблоках завершили достроково, запевняє очільник “Енергоатому”. 

“Всі енергоблоки, які знаходяться на підконтрольній Україні території, відремонтовані і перевантажені свіжим ядерним паливом. Зараз ми готові до проходження осінньо-зимового періоду на максимальній потужності енергоблоків”, – каже Петро Котін. 

Без Запорізької АЕС українські реактори дають в енергосистему держави 60% усієї потрібної енергії. Тож тотального блекауту, сподіваються атомники, вдасться уникнути. Але тимчасові відключення можливі – все залежить від ворожих атак і  сильних морозів 

Світло в оселях залежить і від того, чи зможе Україна захистити свою енергосистему, яка і досі лишається однієї з цілей ворожої армії. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Новини ТСН 14:00 за 27 листопада 2023 року | Новини України

Нагадаємо, в Україні пенсіонер винайшов унікальну конструкцію і тепер у нього завжди є світло.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *