Ілон Маск відвідав кібуц Кфар-Аза, де відбулися звірячі вбивства ізраїльтян, і зустрінеться з рідними заручників

Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу разом з Ілоном Маском відвідав у понеділок вранці кібуц Кфар-Аза, який зазнав нападу ХАМАСу 7 жовтня.

Про це повідомляє ВВС.

У Кфар-Азі бойовики скоїли найжорстокіші вбивства мирних ізраїльтян. Саме тут були виявлені обезголовлені тіла та обвуглені людські останки.

Ілон Маск – найбагатша людина на планеті, власник компаній Tesla, Starlink і соцмережі Х (колишньої Twitter) – приїхав до Ізраїлю на тлі скандалу, в якому виявився замішаним: рекламодавці й користувачі звинуватили його платформу та його самого в антисемітизмі та закликали до бойкоту Х.

Маск назвав звинувачення на свою адресу необґрунтованою брехнею, погрожував судом, але пообіцяв переглянути політику редактури контенту у своїй соцмережі. Маск також заявив, що гасла про “деокупацію” і “від річки до моря”, що використовуються пропалестинськими активістами, рівноцінні закликам до геноциду євреїв та будуть заборонені в соцмережі.

У другій половині дня заплановано зустріч Маска з президентом Ізраїлю Іцхаком Герцоґом та родичами жертв теракту й заручників. Очікується, що разом обговорять способи боротьби з антисемітизмом в Інтернеті.

Також повідомляється, що в понеділок, 27 листопада, очільник Міністерства зв'язку Ізраїлю Шломо Кар'ї та Ілон Маск досягли домовленості про роботу супутникового зв'язку Starlink у Секторі Гази.

Після початку війни між Ізраїлем і ХАМАСом Маск заявив, що має намір надати послуги Starlink для того, щоб міжнародні організації могли працювати в палестинському анклаві в разі відключення місцевих операторів зв'язку.

Однак Ізраїль виступив різко проти, побоюючись, що супутниковий зв'язок використовуватимуть терористи для здійснення нападів.

Наразі сторони домовилися, що робота Starlink у Секторі Гази регулюватиметься мінзв'язку Ізраїлю.

Нагадаємо, раніше Ілон Маск підтримав антисемітську публікацію в соціальній мережі X (раніше відомій як Twitter), в якій члени єврейської громади звинувачуються у пропаганді “діалектичної ненависті” проти білих людей.

Пізніше компанія мільярдера Ілона Маска X, раніше відома як Twitter, подала позов проти Media Matters та її автора Еріка Гананокі через нібито “навмисно помилковий звіт” про антисемітизм на платформі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *