Які сорти картоплі найкращі для пюре, крохмалисті й добре розварюються, а які — для смаження

Напевно, всі люблять смачну картопельку з власного городу. Та не всім відомо, які сорти підходять для пюре, а яка картопля найкраща для смаження. Розповідаємо, які сорти більш крохмалисті, добре розварюються — їх варто вибирати для приготування пюре. А яка картопля має кремову і неводянисту текстуру — її найкраще смажити.

Які найкращі сорти картоплі для пюре: поради досвідчених городників

  • «Мелоді» — середньостиглий сорт, ідеальний для приготування пюре. Має яскравий жовтий колір, насичений аромат і м’яку крохмалисту текстуру. Картопля стійка до хвороб, росте великою та гладкою, високоврожайна.

  • «Тірас» — ранньостигла картопля з білою м’якоттю і рожевою шкіркою, дуже крохмалиста. Добре розварюється і має кремову текстуру, тому є однією з найкращих для пюре. Сорт стійкий до хвороб, картопля добре зберігається і не гниє.

  • «Рів’єра» — ще один ранній сорт, її можна копати вже на 45-й день після висаджування. Картопля має кремову м’якоть, крохмалиста й ароматна. Сорт стійкий до хвороб і шкідників, картопля добре зберігається, не гниє.

  • «Беллароза» також ідеально підходить для приготування пюре. Картопля крохмалиста та розсипчаста, добре розварюється. Цей сорт дуже популярний, бо має високу врожайність, картопля не гниє і довго зберігається.

Яка картопля найкраща для смаження: корисні поради

  • «Розара» це ранньостиглий високоврожайний сорт, який погано розварюється, тож буде ідеальним для смаження. М’якоть картоплі зберігає форму, бо має щільну консистенцію, тому не розвалюватиметься під час смаження.

  • «Аноста» також належить до ранніх сортів, бульби виростають овальними середнього розміру. Картопля має світло-жовту шкірку і жовту м’якоть. Вміст крохмалю в картоплі незначний, тому вона добре підходить для смаження та чипсів.

  • «Гранада» — це середньопізній високоврожайний сорт. Картопля має низький уміст крохмалю, ніжну текстуру та гарний смак. М’якоть картоплі жовтого кольору, як і шкірка. Цей сорт підходить для смаження та приготування чипсів.

  • «Ред Леді» належить до середньостиглих сортів, стійка до посухи і має гарні смакові властивості. Картопля цього сорту виростає досить великою, має овальну форму та жовту м’якоть. Цей сорт вважається універсальним, картоплю можна варити, смажити й запікати.

  • «Слов’янка» — це середньостиглий сорт картоплі з гарними смаковими властивостями. Бульби мають рожеву шкірку та м’якоть кремової текстури. Картопля підходить для смаження, тушкування та запікання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *