Війна в Ізраїлі: російський політолог назвав дві головні цілі ЦАХАЛу

Ізраїль у війні, яку розпочали бойовики ХАМАСу, має дві цілі: звільнення заручників та знищення терористичного угруповання. 

Таку думку висловив російський політолог, який перебуває в Ізраїлі, Аббас Галлямов в інтерв'ю ТСН.ua.

“Триває суперечка, яке завдання зараз стоїть перед нами (Ізраїлем – ред.) – звільнити заручників чи знищити ХАМАС. Не можна сказати, що ці два завдання не суперечать один одному, але все ж – це не одне і те саме. Якщо ти хочеш знищити ХАМАС, тобі не потрібні переговори. Якщо хочеш повернути заручників, то тоді, коли ти бомбардуєш, є якість обмеження. Нетаньяху зізнався, що це два рівнозначних завдання, які повинні вирішуватися одночасно”, – вважає він.

На його думку, Ізраїль досить непогано виконує поставлені цілі. Перше – звільнення заручників уже розпочалося, друге – активно триває знищення бойовиків. 

“Знищення ХАМАСа йде досить непогано. Ці два завдання Ізраїль налаштований виконувати. Після того, як він здійснить їх, тоді треба буде думати, що робити із Сектором Гази”, – підкреслив російський політолог.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Терміново! Місяць-два – Ізраїль покінчить з “Хамасом”! Що буде тоді з Україною?

Нагадаємо, 24 листопада набуло чинності перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом. Станом на 26 листопада ХАМАС звільнив третю групу заручників.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *