Як дружину Буданова Маріанну могли отруїти: експерт назвав одну з версій

Політтехнолог Сергій Гайдай переконаний, що до отруєння дружини керівника ГУР Кирила Буданова Маріанни причетна Росія.

Про це він заявив в ефірі Radio NV.

“Саме отруєння і отрути – це основна, якщо можна так назвати, “фішка” ще радянських спецслужб, починаючи ще з часів створення Радянського Союзу”, – сказав політтехнолог.

Експерт нагадав, що з часів СРСР радянські спецслужби розробляли отруйні речовини, якими труїли, зокрема за кордоном, ворогів радянського, а потім і російського режимів.

“І ми всі з вами це бачили, яка кількість ворогів радянської влади, а потім вже і Росії, була отруєна, і за кордоном теж. Це відомі справи останніх часів – і Скрипалів, отруєних в Британії, і є версія про отруєння [третього президента України] Ющенка під час виборчої кампанії, і їхніх опозиціонерів”, — підкреслив політтехнолог.

Сергій Гайдай припускає, що очільник ГУР разом зі своєю сім'єю можуть бути ціллю для РФ.

“У них є такий інструмент, як отруєння, отрути — різні дуже, починаючи з “Новачка” і іншого — для тих, кого вони вважають ворогами. Мабуть, пан Буданов і його сім'я є для них такою ціллю”, – додав Гайдай.

Отруєння дружини Буданова – Маріанни

Першим про отруєння дружини очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова Маріанни Буданової повідомило видання “Бабель” із посиланням на власні джерела у розвідці. Там зазначили, що це було отруєння важкими металами.

За інформацією співрозмовників у ГУР, дружина Буданова перебуває у лікарні. Маріанну госпіталізували, коли їй стан здоров'я став погіршуватися. Співрозмовник видання стверджує, що наразі ведеться розслідування з приводу імовірної спроби вбивства дружини начальника ГУР МО України.

Згодом стало відомо, що разом з дружиною Буданова отруїли ще кількох працівників ГУР. Їхні симптоми з'явилися пізніше. Нині вони також лікуються.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *