Чорний пил астероїда, якому 4,6 мільярда років: вчені готуються розкрити його таємницю

Музей природної історії в Лондоні отримав чорний пил та гранули, взяті із астероїда віком 4,6 мільярда років. Вчені готуються розкрити його таємницю.

Про це пише The Guardian.

Дослідники з музею отримали 100 мг матеріалу, якому 4,6 мільярда років. Журналісти нагадують, що пил та частинки астероїда були взяті за 200 метрів від Землі під час місії NASA 2020 року. Тоді космічний корабель ненадовго торкнувся астероїда Бенну, який має ймовірність зіткнення із Землею протягом наступних 300 років.

“Це дивовижно. Це як маленька скарбниця, яка повертає нас до початку Сонячної системи”, – сказав доктор Ешлі Кінг, планетолог, який працюватиме над частинками в музеї.

Попередні аналізи дослідників NASA показали, що шматки астероїда були багаті вуглецем і водою. Причому частина вуглецю пов’язана з органічними сполуками. Вчені планують вивчати зразки протягом десятиліть, щоб зрозуміти, як утворилася Сонячна система і чи доставляли астероїди значну кількість води на Землю та інші планети.

Однією з ключових областей досліджень буде аналіз ізотопів водню у воді, зв’язаній із астероїда Бенну, щоб побачити, чи збігається якийсь із них із знайденим в океанах Землі.

Перші два роки досліджень у Музеї природної історії будуть зосереджені на неруйнівних тестах, таких як рентгенівська дифракція та електронна мікроскопія, щоб дізнатися про мінеральний склад і структуру Бенну.

Нагадаємо, науковці виявили нову планету, на якій іде дощ із піску.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *