У Маріуполі зафіксували підвищений рівень радіації: що сталося (відео)

В окупованому Маріуполі зафіксували підвищений радіаційний фон на пляжі Піщаний у районі порту, який у 15,5 раза є вищим від норми.

Про це повідомив радник міського голови Петро Андрющенко.

“В Маріуполі зафіксували в 15,5 разів підвищений радіаційний фон на пляжі Піщаний в районі порту. Рівень становив 4,04 мкЗв/г при рівні безпеки для людини 0,26 мкЗв/г. Тобто в 15 разів більший за безпеку”, – йдеться в заяві Андрющенка.

Місцеві пропагандисти переконують, що таке зростання рівня радіації начебто безпечне, і з’явилось через шторм. Насправді обидва твердження хибні, зазначив радник мера.

Причина радіації в Маріуполі

Андрющенко пояснив, що у районі пляжу Піщаний справді існують так звані “чорні піски”, які “фонять”. І точковий рівень радіації цих пісків міг нашкодити людині, яка б проводила там системно багато часу.

“Однак, справжня причина висого рівня та оголення пісків – не шторм, а російська окупація. Точніш – бомбардування та ракетні обстріли міста”, – наголосив радник міського голови.

За його словами, підвищений радіаційний фон у Маріуполі існує не лише на пляжі Піщаний.

“Якби хтось проміряв рівень радіації на “Азовсталі” на зараз, а також зробив аналіз складу ґрунту та пилу, що розносяться вітром по місту та дощем у море, то картина стала би по-справжньому апокаліптично яскрава. Саме тому росіяни тут не міряють, аби приховати справжній екоцид”, – зазначив Андрющенко.

До слова, раніше депутат Маріупольської міськради Дмитро Забавін повідомив, що росіяни планують побудувати нове залізничне сполучення через окуповане місто для переміщення техніки та живої сили.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *