“Ніколи не здавайтесь”: як 75-річна жителька Чернігівщини повноцінно живе, попри травму ноги та протез

75-річна жителька Чернігівської області Любов Прочухан отримала поранення та втратила ногу через поранення. Жінці встановили протез і вона намагається жити повноцінно, попри травму. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Ірини Маркевич. 

Жінка отримала травму під час обстрілу її села

75-річна Любов Почухан кожного ранку надягає свій протез. Попри травму у жінки є господарство – кури, кролі. А тому вона і години не може всидіти на місці. 

Коли почалася окупація Чернігівщини і їх село регулярно обстрілювали росіяни, місцева ферма залишилася без кількох доярок. Любов Миронівна тут пропрацювала все життя, 24 роки тому вийшла на пенсію. Тоді вона запропонувала свою допомогу – доїти корів, щоб худоба не страждала. 22 березня 2022 року жінка вийшла з корівника, коли почався обстріл. Осколок потрапив їй у ногу. Тоді односелець відвіз жінку до найближчої лікарні. Проте через активні бойові дії, там їй було складно допомогти, а швидкі допомоги не їздили. 

А тому В’ячеслав Запорожець вивіз Любов Миронівну до лікарні у столиці.

У Відні після встановлення протеза Любов станцювала для лікарів

Поранення було складне – почалася гангрена. Частину гомілки і ступню довелось ампутувати. Поки заживала нога Любов Миронівна жила у В’ячеслава вдома. А тоді її з іншими пораненими відправили на протезування в Австрію. У Відні Любов Миронівну називали зіркою. Вона перша зі всі поранених почала ходити на протезі і підтримувала інших поранених українців. Коли її виписували – на знак подяки жінка станцювала для медиків. 

У Австрії вона мріяла повернутися у рідне село Анисів, хоч дім Любові був посічений осколками. Сліди від них і на сараї, і на гаражі. Місцева влада не допомогла відремонтувати господарські будівлі.

Згодом через активний спосіб життя медики погодились встановити жінці більш функціональний протез.

Любов Миронівна радить українцям, попри все – радіти життю та ніколи не здаватись. 

“Люди добрі, які потрапили в таку ситуацію, як я – не унивайте, ніколи не здавайтесь! Ідіть вперед, трудіться. Впав, встав, обтрусився – далі йдіть”, – каже жителька Чернігівщини. 

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ⚡️ Головні новини за 30 жовтня 2023 року | Новини України

Нагадаємо, звільнений з полону парамедик розповів про звірства росіян

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *