Бив прикладом і хотів застрелити: СБУ ідентифікувала окупанта, який катував людей на Харківщині (фото)

Українські правоохоронці ідентифікували ще одного російського окупанта, який катував мирних мешканців під час захоплення Харківщини.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав керівник пресцентру СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Як зазначається, черговим російським злочинцем виявився 36-річний Максим Янголенко з Воронезької області, старший прапорщик ЗС РФ, командир взводу 252-го гвардійського мотострілкового полку 90-ї гвардійської танкової дивізії (в/ч 91711).

“Цей російський військовий входив до складу загарбницьких угруповань, що окупували Ізюмський район Харківщини 2022 року. Задокументовано факти, коли цей окупант особисто брав участь у каральних акціях та незаконних обшуках за місцем проживання ізюмчан, застосовуючи до них фізичне і психологічне насилля. На початку травня 2022 року російський військовий разом з вісьмома своїми підлеглими вночі увірвався до помешкання місцевого жителя в Ізюмі, вибивши хвіртку до подвір'я. Янголенко вимагав від чоловіка зізнатися а нібито коригуванні вогню української армії або “здати” тих, хто це робить”, – наголосив Владислав Абдула.

Він також додав, що військовий РФ, не отримавши бажаної інформації, почав бити українця прикладом автомата з такою силою, що на зброї пересмикнувся затвор. Після цього він імітував страту потерпілого, здійснюючи постріли з автомата біля його голови.

“Наступного дня російський воєнний злочинець знов увірвався зі своїми підлеглими до оселі цього ізюмчанина та жорстоко побив його пістолетом по голові та ногами в живіт. Після цього злочинці незаконно обшукали помешкання чоловіка та пограбували його. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили росіянинові про підозру за ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів і звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб). Оскільки він переховується від правосуддя, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти нашої держави”, – наголосив Абдула.

Нагадаємо, що на Одещині викрили рекетирів, які діяли під виглядом СБУ і ТЦК.

Читайте також:

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *