У Білому домі відповіли, коли Україна може піти на переговори з РФ

Україна та її керівництво будуть особисто вирішувати подальшу стратегію у протистоянні з російськими агресорами та коли йти на переговори з Москвою.

Про це заявив представник Білого дому Джон Кірбі, відповідаючи на питання, чи не пора Україні подумати про переговори з РФ з огляду на те, що Конгрес не може ухвалити нову допомогу, передає Укрінформ.

“Ви будете абсолютно незадоволені моєю відповіддю. Президент Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також на яких умовах він готовий вести переговори з Путіним”, – підкреслив Кірбі.

Він зазначив, що перед Україною стоїть загроза значної присутності російської армії, яка лише збільшує чисельність на окупованих територіях, оскільки Кремль готує новий наступ на Україну і набирає людей.

“Вони, ймовірно, не збираються просто сидіти на оборонних позиціях впродовж усієї зими”,- зазначив представник адміністрації США.

В свою чергу, за словами Кірбі, українська сторона також не збирається лише сидіти в обороні, а готова контратакувати, тому президент Зеленський повинен визначити подальшу стратегію.

“Чого ми прагнемо від початку цього конфлікту, це бути певними, що він (президент Зеленський – ред.) має для цього інструменти. І ці інструменти ось-ось вичерпають себе”,- зауважив Кірбі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Данілов прокоментував провальне голосування Сенату за допомогу Україні.

Крім того, ми раніше інформували, що Україна та США підписали Меморандум про спільне виробництво зброї.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *