Переговори про вступ України до ЄС: які є “підводні камені”

“Підводних каменів” у переговорах про вступ України до ЄС дуже багато. Щодня виникають нові питання, домовленості, застереження.

Про це в ефірі телемарафону сказала віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина.

Дуже потужна підтримка

Як відзначає Стефанішина, для нас дуже важливо, наприклад, що сьогодні передувала голосуванню в Європарламенті резолюції доповідь Європейської комісії про прогрес реформ по всіх країнах розширення. Президентка Єврокомісії зазначила, що ми протягом останнього місяця доклали зусиль також по реалізації додаткових кроків, визначених органом, і підтвердила позитивну оцінку рішення про ухвалення закону про національні меншини.

“Це дуже потужна підтримка. Сьогодні я продовжую працювати в Брюсселі з державами-членами, розуміючи, що достатньо багато різних дискусій, пропозицій готується на рішення Євроради”, – зауважила віцепрем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Нагадаємо, у Верховній Раді 13 грудня зареєстрували урядовий законопроєкт  “Про доброчесне лобіювання”, спрямований на реалізацію рекомендацій Європейської комісії для початку переговорів про вступ України до ЄС. 

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *