Т-64 та трофейний Т-62: воїни ЗСУ розповіли, як воюють на радянських танках (фото, відео)

Сухопутні війська України – механізовані і танкові війська, ракетні війська та артилерія, армійська авіація, частини протиповітряної оборони, спеціальні війська та логістика. А ще – бригади територіальної оборони. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Івана Петричака.

Т-64 на фронті “полює” на ворожу піхоту

Напередодні українці відзначали День Сухопутних військ України. Спеціально з цієї нагоди ТСН показує одну з найефективніших складових нашої “сухопутки” – танкістів славетної 59-ї бригади імені Якова Ганзюка. 

На Донецькому напрямку воює танк Т-64, він працює по ворожій піхоті, яка штурмує позиції українських захисників. Вогонь танка корегують з безпілотників. Це на пострілах прямою наводкою танкісти бачать свою ціль, а стріляючи навісом із закритої позиції як зараз – танк фактично сліпий.

На цьому напрямку екіпаж Т-64 під командуванням військового Василя – один з найдосвідченіших. Тут, кажуть хлопці, розслаблятись ніколи, але такі навантажень – ще “квіточки”. Днями танкісти повернувся із справжнього пекла війни – з Авдіївки.

Там танк атакував дрон-камікадзе. На щастя, екіпаж танку вижив. Навідник Віктор як ніхто знає – на війні смерть ходить дуже близько. Його бойовий досвід розпочався ще 2014 року і це вже не перший його екіпаж. А кількість своїх контузій він уже  перестав рахувати. В екстрених ситуаціях, коли ворог криє дуже щільно – уся надія на механіка-водія. Євген за машиною стежить і та, каже – ще ні разу не підвела.

Т-62 на фронті – трофейний російський танк

Воює на фронті і Т-62. Йому уже як пів століття, але, жартома і з любов'ю –  танкісти прозивають “Абромсом”. Це не просто раритет – це російський трофей. Його у ворога хлопці забрали ще на півдні, модернізували.

Військові кажуть, що зброя ефективна у вмілих руках. Серед одного із екіпажів танку – два Герої України. Щоправда, звання вони здобули воюючи сучасній машині. Командує героями – командир танкового батальйону Олександр Вікторович.

Бойовий комбат 59-тки пояснює – на таку стару техніку молоді екіпажі потрібно перевчати. А він цю машину добре знає, тож і виїжджає регулярно підтримати фронт.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео:  Зривають ротацію окупантів влучними пострілами! ГУЧНИЙ репортаж з передової

Нагадаємо, воїни ЗСУ розповіли про 12-годинний бій та як їм допоміг “Усик”.

Читайте також провідні новини дня: 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *