Ізраїльські військові придумали, як знищити тунелі ХАМАСу – WSJ

Ізраїльські військові почали затоплювати комплекс тунелів ХАМАСу в Газі. Таким чином ЦАХАЛ хоче знищити підземне місто бойовиків.

Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на дані американських чиновників. 

“Ізраїльські військові почали закачувати морську воду у величезний комплекс тунелів Хамасу в Газі, згідно з повідомленням американських офіційних осіб, поінформованих про операції ізраїльських військових. Це є частиною інтенсивних зусиль зі знищення підземної інфраструктури, яка лежить в основі діяльності угруповання”, – йдеться у повідомленні. 

За словами американських посадовців, заходи із затоплення тунелів водою з Середземного моря є одним з декількох методів, які Ізраїль використовує, щоб спробувати знищити тунелі. Вони додали, що затоплення тунелів, ймовірно, триватиме кілька тижнів.

У США думки щодо доцільності використання цього методу розділилися. Одні вважають, що використання морської води може виявитися неефективним і поставити під загрозу постачання прісної води в Газі. Інші посадовці припускають, що ця технологія може допомогти знищити частину мережі тунелів.

Ізраїльські військові повідомляють, що вони посилюють операції під землею на півночі Гази і під південним містом Хан-Юніс. Тим часом у Міністерстві оборони Ізраїлю відмовляються від коментарів.

Видання підкреслює, що підземний лабіринт залишається одним з головних викликів для армії Ізраїлю на шляху до знищення військового потенціалу ХАМАСу як у районах, які він контролює над землею, так і в тих, де він досі не діяв. 

Раніше повідомляли, що прем'єр Ізраїлю терміново перервав засідання уряду, щоб поговорити з Путіним.

Читайте провідні новини дня:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *