Зеленський нагадав, що українці знищили ядро “вагнерівців”

Президент України Володимир Зеленський заявив у США, що Україна досягла серйозних успіхів на полі бою, в тому числі знищила ядро російського ПВК «Вагнер», добилася переможних позицій у Чорному морі та не зупинятиметься на цьому.

Про це Зеленський сказав під час спільної пресконференції з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні, – пише Укрінформ. 

«Наші хлопці знищили 20 тисяч «вагнерівців». Це серйозні терористи, які наводили хаос повсюди… на Африканському континенті, виконували операції в Сирії, в Україні… Тобто ядра цієї терористичної організації вже немає. Це зробила Україна», – підкреслив президент.

Він зазначив, що українська сторона понесла великі жертви, але однак, це трапилося.

Зеленський наголосив, що успіхи на фронті Україні далися непросто, однак вони є серйозними. Зокрема, Україна досягла переможних позицій у Чорному морі, знищивши військові кораблі та відігнавши російський флот до територіальних вод РФ.

«Так, дещо вони досі залишаються у Чорному морі біля нашого – тимчасово окупованого – Криму, але ми над цим будемо працювати й далі», – зауважив глава української держави.

До того ж Зеленський підкреслив, що Росія після свого масштабного наступу не захопила жодного українського поселення. Натомість Україна звільнила 50% захоплених територій, додав президент.

«Це дуже непогано, і ми будемо продовжувати», – резюмував президент України.

Нагадаємо, що раніше президент США Джо Байден заявив, що Росія провалилася в спробах стерти Україну з лиця землі

Також пізніше президент України Зеленський сказав, що Україна не готова віддати території і людей — це божевілля, зрада Бога і громадян, які живуть в окупації. Україна боротиметься далі. 

Зауважимо, що раніше Байден заявив, що “після війни Україна буде гордою і сильною, якщо ми не відвернемося від неї”

Додамо, що 11 грудня Зеленський прибув до Вашингтона, де вже зустрівся з міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

Читайте також:

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Оплески за оплесками! Потужний виступ Зеленського у США!

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *