Вела проросійську агітацію: суд засудив мешканку Прикарпаття

В Івано-Франківській області до трьох років позбавлення волі засудили 63-річну місцеву жительку, яка підтримувала РФ у соцмережах.

Про це повідомили у пресслужбі Служби безпеки України області.

Зазначається, що жінку викрили в березні 2023-го. Під час затримання прихильниця “руского міра” намагалася спалити свій телефон, аби приховати докази. 

“Дописи, які поширювала агітаторка, містять виправдовування збройної агресії РФ проти України та глорифікують її учасників. Зокрема, у них російська загарбницька війна позиціонувалася як визволення від неонацизму, а наша держава та західні партнери обвинувачувалися у “бойових діях проти мирного населення”, – наголосили в СБУ.

Крім того, в її дописах прославлялися терористи Захарченко, Павлов та інші очільники бойовиків. Крім того, агітаторка вболівала за обіцянку Кадирова ввести джихад та “спалювати шайтанів” у Києві, Одесі та Харкові, підтримувала виславляння вагнерівців”, – йдеться у дописі.

Суд визнав жінку винною. Вона повністю визнала вину, покаялася та попросила пробачення. Їй присудили три роки позбавлення волі.

Як повідомлялося, у Миколаєві засудили корегувальника РФ, який закликав скинути на Київ атомну бомбу і ставити портрети диктатора Володимира Путіна. За даними суду, підозрюваним є житель Миколаєва, який працює зубним техніком та виховує двоє дітей. 

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *