Удари “Кинджалами”: чому мало збито цих російських ракет

Від початку повномасштабного вторгнення армія РФ запустила по Україні 48 ракет “Кинджал”. Силам ППО вдалося знищити лише 15 таких повітряних цілей.

Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

“Чому так мало? Тому що “Patriot” у нас не було раніше. А зараз уже “Patriot” дозволяє відпрацьовувати саме по “Кинджалах”, – наголосив він.

Ігнат також прокоментував затяжні повітряні тривоги, які оголошують у країні через зльоти російських МіГів. За його словами, було детально вивчено ситуацію, і командувач ПС доповів вищому керівництву держави, “скільки чого запускається, скільки було зльотів, скільки було бойових застосувань щодо “Кинджалів”.

Він наголосив, що, наприклад, якщо ворог запускає “Кинджал” із Тамбовської області, то до Києва він долітає за 2 хв, до Вінниці – десь за 3,5 хв. Саме тому, зауважує Ігнат, під час зльоту бомбардувальників у РФ карта тривог “червона не просто так”.

Нагадаємо, 14 грудня в Україні чотири рази оголошували масштабну повітряну тривогу через зльоти МіГ-31К. РФ двічі запустила ракети по Хмельниччині. Ворог ударив “Кинджалами”.

Крім того, в Києві пролунали потужні вибухи. Силами ППО було знищено одну ракету Х-47М2 “Кинджал” у Київській області.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *