У нас і так достатньо роботи: голова Нацполіції – про ідею роздавання поліцейськими повісток до ТЦК

Депутати у своїх ініціативах щодо мобілізації пропонують серед іншого надати поліції повноваження роздавати повістки самостійно, тобто без участі військових.

Чи готова поліція до такого, розповів голова Національної поліції України Іван Вигівський в інтерв'ю “Українським новинам”.

Голова НПУ заявив, що у поліцейських і без роздавання повісток до ТЦК достатньо роботи.

“У нас дуже багато свого функціоналу, і ми вважаємо, що кожен повинен займатися своєю роботою. Ми і так підхоплюємо різноманітні моменти. Чому? Бо поліція найбільший правоохоронний орган, тому ми і підставляємо плече іншим правоохоронним структурам, і якщо ми цього не будемо робити, то деякі важливі напрямки роботи просто впадуть. З одного боку, ми документуємо сотні кримінальних правопорушень серед представників ТЦК і СП, де вони отримують неправомірну вигоду, і таким чином люди не йдуть служити. Виходить, що ми будемо з одного боку документувати, а з іншого ще й повістки роздавати? Тому, я вважаю, що в нас достатньо роботи. Ми й так максимально допомагаємо стосовно мобілізації, встановлюємо місця перебування ухилянтів”, – наголосив  Іван Вигівський.

Нагадаємо, 25 грудня у парламенті був зареєстрований новий законопроєкт про мобілізацію. Зокрема, у ньому йдеться про зміну призовного віку з 27 до 25 років, а також виключення строкової військової служби як виду військової служби.

Законопроєкт про мобілізацію доопрацюють, але чоловікам треба прийти до ТЦК: у ЗСУ пояснили чому.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *