Додайте до свого раціону лише 3 продукти – і ваш мозок працюватиме, як комп’ютер

Є такі продукти, які допомагають нашому мозку не втомлюватися, добре працювати і не старіти, бо через велике повсякденне інформаційне навантаження він виснажується і не може якісно функціонувати. Тому для покращення концентрації, уваги та розумової діяльності нашому мозку потрібні вітаміни, які містяться в деяких продуктах харчування. Розповідаємо, що треба їсти, щоб наші розумові здібності та пам’ять були в чудовому стані.

Які вітаміни та речовини корисні для головного мозку

  • Вітаміни групи В беруть активну участь у створенні нейромедіаторів, які потрібні для концентрації уваги, покращення пам’яті та якісного оброблення інформації. Також вітаміни групи В безпосередньо впливають на покращення настрою, знімають тривогу та втому, стимулюють розумову активність.
  • Антиоксиданти та поліфеноли. Ці сполуки здатні захистити клітини головного мозку від руйнування і покращують процеси насичення киснем. Від цього безпосередньо залежить його здатність засвоювати й опрацьовувати нову інформацію та навчатися.
  • Холін. Вкрай важлива для належного функціонування пам’яті сполука. Завдяки холіну наш мозок здатен активно діяти аж до самої старості.
  • Омега-3. Ці поліненасичені жири вкрай важливі для кровоносних судин і кори головного мозку. Без належної кількості цих речовин наш мозок не буде вчасно передавати імпульс, що загрожує втратою пам’яті.

Які продукти найкорисніші для головного мозку

  • Червона жирна риба. Цей продукт має бути на столі тих людей, які хочуть мати чудову пам’ять і покращити якість роботи мозку, а також запобігти хворобі Альцгеймера та ранній деменції, оскільки поліненасичені жири відповідають за швидкість передавання імпульсів у головному мозку.
  • Волоські горіхи. Цей продукт варто їсти якомога частіше, щоб покращити свої когнітивні здібності, увагу та концентрацію. Вони працюють не гірше за червону рибу, оскільки містять багато кислот омега-3, а коштують значно дешевше. Достатньо лише три горіхи на день, щоб гарантувати ясний розум упродовж усього життя.
  • Зелень, зелені листові овочі й капуста. Це найкращі продукти, які стимулюють роботу мозку завдяки вмісту антиоксидантів і поліфенолів, а коштують недорого. Окрім того, завдяки великому вмісту вітаміну К овочі й зелень впливають на молодість та активність клітин головного мозку. Тому вживання цих продуктів позитивно позначається на пам’яті та розумовій діяльності.

Читайте також:

Лікарі назвали фрукт, який допоможе назавжди забути про втому й безсоння

Здоров’я серця, м’язів, мозку та кісток: навіщо людині потрібен магній

Скільки треба їсти меду щодня людям похилого віку, щоб отримати максимальну користь для здоров'я

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *