У Сербії проходять перевибори на понад 30 дільницях – подробиці

У Сербії 30 грудня на 34 виборчих дільницях проходять повторні вибори депутатів парламенту країни, оскільки попередні результати анулювали через виявлені порушення.    

Про це пише сербська державна телерадіокомпанія PTC.

Виборчі дільниці відкрилися о 07:00 і працюватимуть до 20:00. Загалом повторно проголосувати зможуть 19 543 виборці. 

Повторні вибори відбуваються на дільницях, де не вдалося встановити результати голосування на виборах, що відбулися 17 грудня, а також на дільницях, де результати голосування були анульовані через виявлені порушення.

Крім того, перевибори сьогодні проходять на трьох дільницях у Белграді: виборці обирають депутатів міської асамблеї. Всього на цих дільницях зареєстровано 4629 людей. 

Протести у Белграді

У Сербії 17 грудня відбулися позачергові парламентські вибори на яких лідирує провладна партія “Сербська прогресивна партія” (SNS). За результатами підрахунку голосів із 96% відсотків виборчих дільниць, SNS набрала 46,71%, тоді як опозиційна “Сербія проти насильства” отримала 23,58%.

Проте, спостерігачі та незалежні місцеві ЗМІ заявили про порушення на виборах.

Згодом у столиці Сербії почали збиратися протестувальники з вимогою скасувати результати парламентських і місцевих виборів. ТСН.ua зібрав все, що відомо про протести у Белграді (фото, відео).

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *