Росіяни збільшили активність БпЛА з вибухівкою на півдні України

Російські окупанти активно застосовують безпілотники на півдні України. Зокрема, збільшилася активність БпЛА з вибухівкою.

Про це повідомили у Силах оборони півдня України.

“Загарбники не припиняють щільний дроновий терор цивільного населення – вони застосували шість FPV-дронів та значно збільшив активність застосування БпЛА різних модифікацій зі скиданням осколкових боєприпасів по населених пунктах правобережжя Дніпра. Якщо попередньої доби їх було до 40, то за звітну – 67!”, – наголошують у ЗСУ.

Крім того, окупанти завдають ударів безпілотниками типу “Shahed-131/136”. Потягом минулої доби було знищено три дрони-камікадзе: два на Херсонщині, один – на Миколаївщині. Втім, сталися влучання. Так,  у Херсоні майже вщент зруйновано адмінбудівлю, пошкоджено дві багатоповерхівки та близько десятка автомобілів.

Також ворожі підрозділи ведуть активну аеророзвідку та завдають артилерійських та дронових ударів по населених пунктах Херсонщини й прибережних районах Миколаївщини

Крім того, окупаційні війська здійснили 11 артилерійських обстрілів населених пунктів: під ворожим вогнем знову потерпали жителі Херсона, Берислава, Новотягинки, Іванівки, Антонівки на Херсонщині, Очакова та Солончаків – на Миколаївщині.

Нагадаємо, вночі проти 30 грудня росіяни здійснили атаку безпілотників. Ворог випустив десять дронів. П'ять БпЛА вдалося збити. Повітряні сили повідомляють, що основний удар росіян – це прифронтова зона Херсонщини.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *