Ізраїль ліквідував одного з представників ХАМАСу в передмісті Бейрута

У вівторок, 2 січня, ізраїльський безпілотник завдав удару по осередку “Хезболли” в південному передмісті Бейрута. Внаслідок удару знищений представник ХАМАСу Салех Аль-Арурі.

Про це пише Al Arabia.

Деталі

Внаслідок удару Ізраїлю по офісу групи, який використовується ХАМАСом, загинули щонайменше троє людей. Ще кілька – зазнали поранень. Поки ніхто не взяв на себе відповідальність за вибух. Але ізраїльський законодавець і колишній посол країни в ООН Денні Данон привітав Моссад, Шин-Бет та ізраїльську армію з операцією.

“Будь-хто, хто був причетний до різанини 7 жовтня, повинен знати, що ми зв'яжемося з ним і поквитаємося”, – сказав він.

Місцеві ЗМІ також повідомили, що два чиновники з бригад Аль-Кассам ХАМАСу перебували разом з Аль-Арурі, який був заступником керівника політбюро організації.

Тимчасовий виконувач обов'язків прем'єр-міністра Лівану Наджиб Мікаті засудив “новий злочин Ізраїлю”. За його словами, він спрямований на “приведення Бейрута в нову фазу конфронтації”.

“Усім близьким і далеким стало ясно, що рішення почати війну перебуває в руках Ізраїлю і що необхідно, так це стримати це і зупинити агресію”, – сказав він у дописі на X.

Раніше Хасан Насралла попередив, що напади на будь-якого ліванця чи іноземця всередині Лівану викличуть “різку реакцію” і що миритися з цим не можна.

Нагадаємо, 2015 року США призначили нагороду в розмірі 5 мільйонів доларів за Салеха Аль-Арурі і внесли його до списку особливо визнаних світових терористів (SDGT).

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *