Росіяни атакували енергосистему Київщини: що відомо станом на зараз

Сьогодні, 2 січня, російські окупанти здійснили ракетні удари по низці об'єктів “Укренерго” та обленерго на Київщині.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький.

“Сьогодні було влучання в цілу низку об'єктів “Укренерго” та обленерго на Київщині, і через це були певні перерви в енергопостачанні. Ми досить оперативно, буквально за кілька годин, відновили роботу необхідного обладнання, і вже більшість споживачів міста Києва і прилеглих населених пунктів мають надійне електропостачання. Також відновлено роботу систем водопостачання міста”, – розповів він.

За його словами, попри певні пошкодження та складнощі, які спричинила сьогоднішня атака, вона не завдала критичної загрози для роботи енергосистеми.

“Енергосистема в цілому працює збалансовано. Сьогодні ми займалися від самого ранку ліквідацією локальних наслідків прильотів. Я сам нещодавно був на одному з енергооб'єктів, який постраждав. Там уже все обладнання перебуває в роботі, і я думаю, що якщо хтось зі споживачів Київщини та міста Києва ще досі не має енергопостачання, то його відновлення – це питання буквально кількох годин”, – пояснив керівник “Укренерго”.

Ракетний обстріл 2 січня

В ніч проти 2 січня загарбники випустили по Києву дрони, “Кинджали”, крилаті ракети. Сили ППО збили понад 60 ракет Х-101/Х555Х-55 і десяток Х-47М2 “Кинджал”.

Російська терористична армія у Києві вбила двох людей, майже 49 жителів столиці зазнали поранень.

Водночас, за словами авіаційного експерта Валерія Романенко, на Україну 2 січня летіло стільки російських гіперзвукових ракет “Кинджал”, скільки за весь 2022 рік було. Він переконаний, що росіяни можуть зробити ще два-три такі масовані запуски, але надовго у РФ запасів ракет не вистачить.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *