Сім “компліментів”, які краще не говорити: вони є прихованими образами

Компліменти потрібні для того, щоб підтримати співрозмовника чи співрозмовницю, зробити їм приємно. Але є компліменти, з якими треба бути обережними, оскільки вони неоднозначні та можуть образити людину.

Які фрази краще не казати співрозмовникам?

Компліменти, які можуть образити

“Ти молодець, хай навіть усі вважають інакше”

Не варто говорити людині про те, що всі довкола вважають її саму або її дії неправильними. Вона може переживати через те, що інші вважають її гіршою.

“Нарешті ти це зробив (зробила)”

Фрази на кшталт “нарешті ти закінчив курси, нарешті знайшла нормальну роботу, чоловіка тощо” звучать для людини образливо, тому що ви нагадуєте, що людині довго щось не вдавалося.

“Ти так схуд (схудла)”

Не завжди ця фраза буде приємною для людини, адже невідомо, чому вона схудла. Це може бути особиста трагедія, проблема зі здоров'ям.

Тому цей комплімент можна говорити лише близьким людям, які, як ви знаєте, прагнули скинути вагу.

“Тебе не впізнати з такою стрижкою, макіяжем, у такому платті” тощо

Така фраза сприймається неоднозначно — чи то як схвалення, чи то як глузування. Якщо вам дійсно подобається нова зачіска колеги, краще зробити це конкретніше.

“Без макіяжу ти маєш набагато кращий вигляд”

Чоловіки, кажучи такі слова жінці, думають, що таким чином підкреслюють її натуральну красу, насправді вони кажуть про її невміння наносити косметику.

“Ти така гарна, добра, чуйна людина, дивно, що ти все ще самотня (самотній)”

Ця фраза звучить як знущання, а не комплімент, і може сприйматися як натяк на те, що людина все ж недостатньо добра для щастя в особистому житті.

“І як тобі вдалося знайти такого чоловіка, жінку, роботу”

Такий “комплімент” натякає, що ви сумніваєтеся у здібностях співрозмовника. Ба більше, ця фраза знецінює і принижує людину.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *