Оживуть та одразу почнуть квітнути: як приготувати апельсинову воду для орхідей

Фахівці радять використовувати для підживлення орхідеї саме апельсинову воду, адже вона є народною альтернативою препарату “Аскорутин”, в якому містяться вітаміни Р і С. Його доволі часто використовують як добриво для кімнатних рослин.

Якщо поливати орхідеї апельсиновою водою, вони дуже швидко оживуть і почнуть квітнути навіть узимку.

Як приготувати апельсинову воду для орхідей

Для домашнього добрива знадобиться шкірка всього лише одного апельсина. Наріжте її дрібними шматочками або використовуйте блендер, щоб швидше подрібнити.

Потім залийте шматочки апельсинової шкірки водою кімнатної температури. Вистачить 1 літра. Залиште приблизно на одну добу настоюватися. Процідіть його через сито або марлю.

В миску з отриманою апельсиновою водою ставлять горщик з орхідеєю, щоб коріння квітки опинилося в настоянці.

Якщо в горщику є соснова кора, тоді орхідею залишають у воді на 10 хвилин. За цей час коріння зуміє отримати всі необхідні речовини для розвитку. Після такого підживлення рослина доволі швидко почне зеленіти, рости і квітнути.

А якщо взяти не шкірку, а апельсиновий сік (натуральний), то можна приготувати таке добриво значно швидше. Розведіть у 1 літрі води кімнатної температури 1 чайну ложку апельсинового соку. А ось якщо ви вирішили підживити орхідею аскорутином, на літр води необхідно не менше 2 таблеток. Не забудьте ретельно їх розчинити.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *