Закон про мобілізацію: робочі групи напрацьовують компромісний варіант – заступниця голови Комітету ВР

Цього тижня робочі групи будуть напрацьовувати більш компромісний варіант нового законопроєкту про мобілізацію, який би дозволив проголосувати його в сесійній залі.   

Про це в ефірі телемарафону розповіла заступниця голови Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

“Працює велика міжвідомча робоча група, ми бачили зауваження наприклад з боку омбудсмена (Дмитра Лубінця – ред.). Є певні занепокоєння, щоб не було певних корупційних норм. Наприклад, норма про те, що воєнкоми можуть самі вносити, самі вирішувати кого забрати з так званого списку боржників. Знову таки ці всі дії мають бути у зрозумілий і справедливий спосіб”, – зазначила вона.

Євгенія Кравчук також додала, що була дискусія щодо людей з інвалідністю. 

“Зрозуміло, що ми маємо довіряти рішенням МСЕК (центр медико-соціальної експертизи – ред.). Є підозри, що деякі комісії видавали рішення по групі інвалідності у корупційний спосіб. Але це не означає, що люди, які мають проблеми зі здоров'ям, мають підпадати під підозру. По цих питаннях ми ще будемо консультуватися з профільним комітетом з питань здоров'я нації, з МОЗ. Очевидно, що це буде одна з дискусійних норм”, – резюмувала вона.

Нагадаємо, в ДПСУ пояснили, чи можуть виїхати за кордон багатодітні та чоловіки з інвалідністю.

Читайте також провідні новини дня:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *