Росія використала для масованого повітряного удару ракети Кім Чен Ина – Кірбі

У четвер, 4 січня, речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі з посиланням на розсекречені дані розвідки заявив, що в широкомасштабних атаках РФ на Україну використовувалися ракети з Північної Кореї.

Про це повідомляє Reuters.

“Наша інформація вказує на те, що Корейська Народно-Демократична Республіка нещодавно надала Росії пускові установки балістичних ракет і кілька балістичних ракет”, – сказав Кірбі.

Останніми днями, за його словами, “російські сили запустили принаймні одну з цих північнокорейських балістичних ракет по Україні”, додавши, що вона, здається, впала у відкритому полі.

Сполучені Штати та їхні союзники тепер винесуть це питання на розгляд Ради Безпеки ООН, оскільки постачання ракет є порушенням санкцій ООН, запроваджених проти Північної Кореї.

Кірбі назвав постачання зброї Північною Кореєю Росії “значною та тривожною ескалацією” і заявив, що Сполучені Штати запровадять додаткові санкції проти тих, хто сприяє угодам зі зброєю. Він також заявив, що Білому дому відомо про наміри Росії купувати ракети у свого іранського союзника.

“Ми запровадимо додаткові санкції проти тих, хто працює над сприянням цим передаванням зброї між Росією та Північною Кореєю і між Росією та Іраном”, – пообіцяв він.

Нагадаємо, КНДР і Росія використовують для торгівлі зброєю спеціальну економічну зону.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *