Змішайте з цим секретним інгредієнтом воду для поливання орхідей: навіть хвора рослина зазеленіє

Існує один секретний інгредієнт, який здатен творити справжні чудеса з вашою орхідеєю. І це — звичайна харчова сода.

Звісно, дуже важливо регулярно і правильно поливати орхідею. Але води може бути недостатньо для зростання та пишного квітіння цієї екзотичної рослини. Щоб стимулювати орхідею, спробуйте додати у воду харчову соду.

Орхідеї потребують особливого догляду. І однією з причин, чому вони припиняють квітнути і рости, може бути розмноження бактерій і грибків через надмірне поливання.

Харчова сода відома своїми лужними властивостями, вона регулює pH води і перетворює її на чудодійний еліксир для рослини. Бікарбонат натрію, підтримуючи оптимальний рівень pH у кореневому середовищі, сприяє ефективнішому засвоєнню поживних речовин, а тому орхідея починає швидше рости і пишно квітнути.

Крім цього, харчова сода є ще й чудовим протигрибковим та антибактеріальним засобом, а тому вона знижує ризик розвитку інфекцій і захворювань орхідеї. Рослина залишається здоровою, а тому може розвивати листя чи випускати більше бутонів.

Використання соди також допомагає збільшити фотосинтез і зростання коренів.

Щоб приготувати розчин, візьміть 1 л води і розчиніть у ній одну столову ложку харчової соди. Ретельно перемішайте та наносьте на листя і коріння орхідеї один раз на тиждень. Зовсім скоро ви побачите, що рослина почала краще рости і випустила нові бутони.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *