Не виходячи з магазину: як одразу зрозуміти, що оселедець несвіжий і пересолений

Так, якщо засолити оселедець самостійно – це буде набагато смачніше. Але не завжди є час і можливість приготувати смачну рибку власноруч. А купити значно простіше, тим паче, що зараз із вибором немає проблем. Проте деякі виробники йдуть на хитрощі, щоб замаскувати несвіжу рибу, тому часто її пересолюють. Як не втрапити в таку халепу та вибрати свіжий смачний оселедець і що робити, коли ви все ж купили пересолену рибу, читайте далі.

Як зрозуміти, що оселедець пересолений

  • Звертайте увагу на зовнішній вигляд. Якщо риба пласка, має щільну структуру, у неї деформований хвіст, це ознака того, що оселедець пересолений.
  • Вибирайте самця. Його легко визначити по формі спини – вона горбата, а черевце підібране. У самок, навпаки, спинка буде рівною, а черевце – об’ємнішим і звисатиме.
  • Розмір. Якщо рибина більшого розміру, отже, вона жирніша, тому увібрала в себе менше солі та спецій. Такого оселедця пересолити практично неможливо.

Якщо оселедець пересолений: що робити

Коли ви все ж натрапили на дуже солону рибу, це не страшно. Її можна вимочити кількома способами і зробити набагато смачнішою. Але спочатку оселедця треба випатрати, видалити голову, плавники та шкірку, потім порізати на шматочки і промити холодною водою.

Як вимочити солону рибу

  • Спосіб перший: молоко. Треба занурити філе риби в молоко і потримати не менше п’яти годин, кожні півтори години змінюючи молоко. Після цього шматочки оселедця треба помити водою – і можна сміливо їсти.
  • Спосіб другий: оцет і вода. Необхідно змішати воду й оцет у пропорції 1:5 і занурити в розчин філе оселедця на дві години. Смак такої риби вам обов’язково сподобається.
  • Спосіб третій: чорний чай. Заваріть міцний чорний чай без жодних домішок чи ароматизаторів, дайте охолонути. Потім замочіть у ньому філе риби на чотири-п’ять годин. Після цього оселедець треба промити – і можна подавати до столу.

Читайте також:

Твердий сир засохнув: простий спосіб, щоб “реанімувати” продукт за 30 хвилин

Як приготувати смачну печінку: навіщо її заливати окропом – ви точно про це не знали

Не лише борошно: що додати в підливу для густоти – знадобиться лише один інгредієнт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *