Скільки Росія витрачає на війну проти України та топ-3 дорогої знищеної техніки окупантів

Кожен день війни росіянам стає в приблизно 300 мільйонів доларів. Таку цифру називає українська редакція журналу “Форбс”. Це ціна як утраченої техніки, так і втрат у живій силі. 

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Івана Петричака. 

Топ-3 дорогої знищеної техніки Росії

ТСН проаналізував втрати російської техніки. Літак далекого радіолокаційного виявлення А-50, який нещодавно був уражений над акваторією Азовського моря – своєю орієнтовною ціною лише відкриває топ-три у рейтингу найдорожчої втраченої техніки окупантів за період повномасштабної війни.

Одразу за ним – на другому місці крейсер “Москва”. Флагман РФ потоплений українськими військовими ще на початку коштує 750 мільйонів доларів. 

Перше місце серед найдорожчих втрат росіян можуть можуть займати новітні російські комплекси ППО С-400 “Тріумф”. Їх, за повідомленнями наших спецслужб – вразили вже кілька, зокрема на території Бєлгородської області. Чи знищені вони остаточно, чи лише серйозно пошкоджені – не відомо. Утім їхня ціна справді вражаюча – 1,2 мільярда доларів.

Половина витрат Росії – це виплати окупантам

Підрахувати точно і до копійки, в яку суму росіянам стає війна в Україні – фактично неможливо. Станом на минулий рік “Форбс” на основі даних нашого Генштабу називав цифру у 167,3 мільярда доларів. Але цифра дуже орієнтовна.

Зарплатня військовим, “поховальні” загиблим та компенсація пораненим – це майже половина усіх військових видатків Москви.

Цьогоріч Росія планує витратити майже 11 трильонів рублів – це майже 40% усього бюджету.

Нагадаємо, через масове застосування ворогом дронів-камікадзе кількість наших поранених солдатів зростає. А тому у бойових медиків значно побільшало роботи.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *