На фронті зростає кількість поранених воїнів: бойові медики розповіли про причини (фото, відео)

Через масове застосування ворогом дронів-камікадзе кількість наших поранених солдатів зростає. А тому у бойових медиків значно побільшало роботи. 

Про це йдеться у репортажі кореспондента ТСН Руслана Ярмолюка.

Якщо раніше окупанти засипали наші укріплення снарядами, то тепер дронами-камікадзе і скидами. Підняти голову, особливо уночі, майже неможливо.

“Найчастіше уламкові після скидів після дронів-камікадзе і в останню чергу – артилерія, мінометні обстріли”, – каже бойовий медик “Птах”. 

Противник масово використовує дрони. Удень дістатися позицій – годі навіть думати. Вночі теж небезпечно, але є шанс не потрапити під удар. 

“Тяжко, коли молодих хлопців до моргу завозиш. Вони 2003 року, дитина  життя не бачила”, – каже бойовий медик “Джин”. 

У роботі бойових медиків важливі перші хвилини від цього залежить життя пораненого.

“Найважче оцінити стан, характер поранення і обсяг допомоги. Різні умови, зараз мороз мінус 20, треба оглянути виявити лишні отвори зупинити кровотечу мобілізувати переломи”, – каже “Птах”. 

Воїну Владиславу трохи більше за 20, і це його перше поранення. Жартує, що легке і треба повертатись в окопи до побратимів, бо людей катма.

▶ На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: ❗️ 15 хвилин – критичні! Бойові медики на фронті евакують поранених бійців з фронтової Донеччини

Нагадаємо, ISW назвав дати “нового наступу РФ”

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *