Костін розповів про арешти активів в Україні, повʼязаних із РФ: загальна вартість понад 22 млрд грн

Від початку повномасштабного вторгнення Росії за процесуального керівництва прокурорів розслідується 180 кримінальних проваджень, предметом яких є активи, які прямо чи опосередковано належать громадянам Росії. Органами безпеки розслідуються 66 справ, 114 – органами Національної поліції України.

Про це на брифінгу 22 січня розповів генеральний прокурор Андрій Костін.

За його словами, під час розслідування вказаних проваджень арештовано та передано до управління Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) корпоративні права 91 українського суб’єкта господарювання, які мають бенефіціарних власників – громадян Росії та державні підприємства Росії, на суму понад 22 млрд грн.

“Під час розслідувань Нацполу накладено арешт на російські та білоруські активи на суму майже 6 млрд грн. Арештовано та передано до АРМА понад 260 об’єктів нерухомості – цілісні майнові комплекси підприємств, заводи, приватні портові комплекси, офісні та житлові приміщення та інше, понад 400 одиниць транспортних засобів і спецтехніки, промислове обладнання та продукцію загальною вартістю понад 1,1 млрд доларів США”, – розповів він подробиці.

Нагадаємо, в ОП розраховують на отримання Україною щорічно до $15 млрд доходів за рахунок арешту активів РФ.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *