Ракетний удар по Києву: що відомо про наслідки й постраждалих

Зранку 23 січня Росія атакувала Київ ракетами. Внаслідок ворожого обстрілу столиці одна людина перебуває в стані клінічної смерті, ще 21 – отримали поранення.

Про це повідомили у МВС.

Які наслідки

Стало відомо, що внаслідок ракетного удару у Святошинському районі:

  • загоряння припаркованих автомобілів;
  • загоряння квартири в багатоповерховому житловому будинку;
  • пошкодження нежитлової забудови; 

Вже відомо про одного пораненого. Інформація уточнюється. Оперативні служби прямують на місце.

“У житловому  будинку у Святошинському районі в одній з квартир виявили не здетоновану бойову частину ракету. Відбувається евакуація людей з будинку”, – зазначив мер Києва Віталій Кличко. 

На одній з адрес – загоряння в 3 квартирах з руйнуванням балконів з 1 по 5 поверхи. Рятувальники виявили одну постраждалу та передали її медикам.

“Жінка знаходиться в стані клінічної смерті, лікарі борються за її життя. Рятувальники вивели на свіже повітря 30 осіб”, – повідомили в МВС.

За іншою адресою – загоряння у двоповерховій будівлі. Через ворожий обстріл пошкоджено 5 автомобілів. 

Кличко також повідомив, що також зафіксовано кілька викликів екстрених служб до Солом'янського району. Там у багатоквартирному будинку вибуховою хвилею повибивало вікна. Інформації про постраждалих немає, проте є звернення до медиків за іншою адресою в Солом'янському районі.

“Наразі одного постраждалого госпіталізували медики в Солом'янському районі”, – зауважив він.

У МВС згодом деталізували, що частково зруйновано двоповерхову будівлю спортивної зали, без загоряння. Госпіталізовано 7 постраждалих.

У Печерському районі, за словами Кличка, є влучання в нежитлову будівлю. Підрозділи екстрених служб прямують на місце. Станом на 11:30 пожежу ліквідували.

Падіння уламків без подальшого займання та руйнувань зафіксували у Дарницькому районі. Вони зачепили дах багатоповерхового житлового будинку та територію дитячого садочку.

Станом на 08:15 кількість постраждалих внаслідок ранкової атаки по Києву зросла.

“Наразі вже 7 потерпілих внаслідок ранкової атаки на столицю. Більшість із них в Соломʼянському районі. Шістьох людей госпіталізували, одному постраждалому, 13-річному хлопцю, медики надали допомогу на місці”, – написав Кличко.

Згодом у КМВА констатували: на жаль, в результаті російського обстрілу є загибла жінка.

За повідомленням МВА, станом на 08:27 загалом у Києві вже 9 поранених внаслідок атаки РФ. У більшості мінно-вибухові травми. Зокрема, 8 людей госпіталізували, одному – медики проводять реанімаційні заходи.

Раніше на Сумщині пролунало 186 вибухів.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *