Зробив зауваження за російський шансон: на Хмельниччині молодик мало не до смерті побив батька військового

У Дунаївцях на Хмельниччині любителі російського шансону ледь не до смерті побили чоловіка. 64-річний чоловік зробив зауваження молодикам за гучну російську музику, що гриміла з їхньої автівки. Тоді вони почали бити потерпілого.

Про це йдеться у сюжеті кореспондента ТСН Валерія Кузнєцова.

У потерпілого тяжкі травми після нападу молодика

Олександр з Хмельниччини після того, як на нього напав 25-річний молодик, перебуває в лікарні. У нього черепно-мозкова травма, численні травми обличчя і складний перелом руки. Лікарі кажуть – йому пощастило, що вижив. А на відновлення підуть місяці.

“У пацієнта є забій головного мозку, була пневмоцифалія. Травма важка, ці особи, які нанесли, якось неадекватні, бо це могло закінчитися летально. Черепно-лицьові переломи, кістки, перелом ліктьового суглоба, складний перелом”, – каже нейрохірург Чернівецької лікарні швидкої допомоги Ігор Яремчук.

Дружина потерпілого каже, що нападник радів зі свого вчинку

Відео побиття потрапило на камери спостереження місцевої кав'ярні. На кадрах видно: молодик підходить до чоловіка. Б'є, потім кидає на землю і далі – несамовито гамселить ногами. Його приятель підходить у цей час, п'ючи каву, спостерігає за ним і навіть не намагається зупинити. Перехожі покликали дружину потерпілого, закривавленого чоловіка швидка доправила до реанімації.

“Те, що я побачила, – це суцільне лице набрякле, рука висить. Той малий стоїть задоволений біля поліції, я в шоці була. Це здоровий хлопець 25 років”, – каже дружина потерпілого Наталія Алєксєєва.

Потерпілий каже, що зробив зауваження перед хвилиною мовчання за загиблими на війні

За що молодик по-звірячому його побив, пан Олександр розповів, коли отямився.

“Люди сиділи, пиячили і включили російський шансон. Я сидів збоку і подився на часи, за пів години мала включатися хвилина мовчання за загиблими. Я до них підійшов, таке таке діло, виключіть, будь ласка, музику, позакривайте двері”, – каже потерпілий Олександр Алєксєєв.

Потерпілий каже, саме це й розлютило любителя російських пісень.

Що відомо про нападника

ТСН з'ясувала – нападникові 25 років, звуть Ярослав. Оселився в Дунаївцях нещодавно, разом із батьком купили тут хату. Сусіди молодика коментарів уникають, поза камерою кажуть: бояться, він не вперше влаштовує бійки. Сам він двері не відчиняє, до журналістів теж виходити не хоче.

Нині він під нічним домашнім арештом. А вдень може гуляти, де заманеться. В день нападу поліцейські його опитали й відпустили. Підозру оголосили лише за кілька днів.

“Слідчі оголосили зловмисникові підозру за ч.1 ст. 122 “Умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості”. Також подано клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту”, – каже речниця Кам'янець-Подільського відділу поліції Наталія Вінцарська.

Цей напад обурив жителів Дунаївців. Пана Олександра підтримують – кажуть, усе зробив правильно, бо російський шансон у середмісті й досі лунає часто.

Син постраждалого воює на фронті і приїхав до батька

Син постраждалого пенсіонера воює на Херсонщині. Коли дізнався, що батько опинився в реанімації за свою проукраїнську позицію, узяв відпустку і приїхав з фронту.

“Реагую я дуже негативно, особливо до російської музики, російських слів тощо. Ми з моїми товаришами виконуємо бойову роботу, і приїзджаючи сюди, чуєш “нам на всьо наплевать, как хочу так и разговариваю”, це не вкладається в голові”, – каже син постраждалого Дмитро Алєксєєв.

Попереду в пана Олександра складна операція, довга й дороговартісна реабілітація. Він каже, що не шкодує, що зробив зауваження, бо мав рацію. 

Родина потерпілого обурена тим, що нападника не взяли під варту. Кажуть – поки триватиме суд, він може скривдити будь-кого в місті. Або втекти й уникнути покарання.

Нагадаємо, в поліції повідомили, що 25-річному нападнику загрожує до 3 років позбавлення волі.

Читайте також:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *