Влада Греції дозволила передати Україні “застарілу” зброю

Керівництво Греції схвалило рішення про передачу Україні зброї, які вважаються для застарілими.

Про це інформує Kathimerini.

У повідомленні вказується, що керівництвом країни вже надано необхідні вказівки, щоб застарілі системи та техніка, які більше не використовуються грецькою армією, були перекинуті в Україну

Повідомляється, що таке рішення керівництво країни ухвалило після того, як Управління військової співпраці Міністерства оборони США повідомило, що Держдепартамент схвалив продаж Афінам винищувачів F-35 на суму 8,6 млрд доларів.

Крім того, держсекретар США Ентоні Блінкен направив листа голові уряду Греції Кіріакісу Міцотакісу з пропозицією передати або продати Україні зброю в обмін на допомогу Вашингтона на суму 200 млн доларів.

“Нас продовжує цікавити оборонний потенціал, який Греція могла передати або продати Україні. Якщо ці можливості становлять інтерес для України і доки уряд США не оцінить їх статус і цінність, ми можемо вивчити можливості можливого додаткового фінансування збройних сил Греції на суму до 200 млн доларів”, – зазначив Блінкен.

Різні джерела повідомляють, що на озброєнні Греції є системи ППО “Тор”, “Оса”, С-300, а також зенітні установки ЗУ-23-2 та боєприпаси до всіх перерахованих систем озброєння.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що експерт припустив, коли закінчиться “снарядний голод” у ЗСУ.

Крім того, ми раніше інформували, що Німеччина запропонувала Британії та Франції схему для озброєння Києва ракетами.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *