Євросоюз вимагає негайно перевірити Близькосхідне агентство ООН для допомоги палестинським біженцям

Після інформації влади Ізраїлю щодо участі низки співробітників Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР) у нападі ХАМАСу 7 жовтня Євросоюз має намір переглянути фінансування агентства.

Про це йдеться у матеріалі DW.

Ізраїль заявив про те, що деякі співробітники агентства брали участь у нападі радикального руху ісламізму ХАМАС.

“Аудит має проводитися під керівництвом експертів, призначених Європейською комісією (ЄК), і паралельно з розслідуванням ООН за цими заявами”, – повідомив представник ЄК Ерік Мамер.

Ба більше, Брюссель заявив, що перегляне питання щодо фінансування агентства.

Уповноважений федеральної землі Гессен у боротьбі з антисемітизмом Уве Беккер закликав взагалі розпустити Близькосхідне агентство ООН.

“БАПОР – це не організація допомоги палестинцям, а організація допомоги палестинському терору”, – сказав він.

За словами Беккера, жодна інша організація ООН не стоїть на шляху мирного співіснування ізраїльтян і палестинців так, як це агентство, що передає “ненависть до Ізраїлю від одного покоління палестинських дітей до іншого та особисто пов'язане з ХАМАСом”.

Він закликав передати гуманітарні завдання БАПОР Управлінню верховного комісара ООН у справах біженців (УВКБ). Німеччина має “добиватися припинення діяльності БАПОР”.

Тим часом 9 країн, зокрема Австралія, Велика Британія, Італія, Канада, Нідерланди, Румунія, Фінляндія та Швейцарія, вже призупинили фінансування БАПОР.

Наразі у зв'язку зі звинуваченнями Ізраїлю в ООН проводиться розслідування.

Нагадаємо, ще 2023 року в Секторі Гази тисячі жителів увірвалися на склади та дов розподільчих центрів Агентства ООН у справах палестинських біженців (БАПОР). Наліт було здійснено 29 жовтня вдень.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *