Росія вдарила по Україні дронами: скільки безпілотників збила ППО

Вночі проти вівторка, 30 січня, російські окупаційні війська вдарили по Україні 35 безпілотниками “Shahed”. Було знищено 15 ударних БпЛА.

Про це повідомили у ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

“Вночі російські окупанти атакували Україну 35 ударними БпЛА типу “Shahed-136/131″. Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 15 ворожих дронів”, – йдеться у зведенні.

Командування Повітряних сил ЗСУ підтвердило збиття 15 безпілотників. Зазначається, що росіяни атакували дронами “Shahed” з трьох напрямків: російського Приморсько-Ахтарська та Курська, а також з Чауди, що в анексованому Криму. Крім того, ворог вдарив двома зенітними керованими ракетами С-300 по Донеччині.

Сили ППО знищили безпілотники у межах Миколаївської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Харківської, Херсонської та Київської областей.

“Частину ударних БпЛА ворог спрямував по прифронтових територіях, намагаючись уразити інфраструктуру паливно-енергетичного сектору, цивільні та військові об’єкти біля лінії фронту та державного кордону з РФ”, – наголосили у ПС.  

Нагадаємо, Повітряні сили попереджали про безпілотники “Shahed”, що увійшли до повітряного простору України ввечері 29 січня. Тривога розпочалася на півдні, а потім поступово поширилася на східні, центральні та частину північних областей. 

Зокрема, відомо, що на Київщині працювала протиповітряна оборона. Було зафіксовано рух ворожих БпЛА в регіоні. 

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *